Terheléses cukorvizsgálatnál leeső cukorszintet mértek.
Ki tudja, hogy ez mit jelent?
Hát a normális inzulinválasz alapból kétfázisú.
2014. febr. 21. 15:55
le ne mondj emiatt a babáról... sokan súlyos inzulinrezisztenciát is helyre hoznak és babaásak leszenk. a prolaktin lemegy gyógyszertöl, az hogy neme szel ch-ot pont a legrosszabb ezért hipozol. Olvass utána a PCOS diétának, a ch ne ellenség csak nem midnegy mikor mennyit és milyen ch-ot eszel. Ha ezt betartod ez javul. Hidd el egy massziv IR sokkal súlyosabb lenne mint ez a cukor gond. nekem is mondták hogy ez már nagy javulás és ez hamar javul, pár hét hónap alatt. Pcos tüneteid nincsenek? Én amuyg nem vagyok rosszul emlette de az enyé ténylehg nem is ekkora különbség mint neked. Prolaktinra szedsz gyógyszert? miylen orvoshoz jársz? nem tudsz elmenni a mensmentisbe? ott tuti jó kezelést ajánlanak.....Hidd el ez az állapot hamar javul ha megfelelő kezelést kapsz. amit csinálsz az pont ennek az ellentéte.
2014. febr. 21. 16:00
13/20 A kérdező kommentje:
Miért, akkor ez inzulinrezisztencia?
Csak azt nem értem,hogy az IR lényege, hogy a sejtek rezisztensek az inzulinra, ezért a vércukor nem megy le még a magas inzulinértékekre sem. Itt nálam meg a normális inzulinértékekre is leesik...
Én ezt nem értem :-)
Persze, nem eszek gyorsan felszívódó szénhidrátot, egy ideje rájöttem, hogy barna rizs a tuti, node még mit ehetek??? Meg miért van ez?
hogy miért van nem lehet tudni. igen ez igs egy anyagcsere zavar és rendellenes inzulin termelés, valószinüleg hamarosan romlik az inzulin is ha nincs kezelve.
Ez a PCOS étrend alapja: [link]
Sok utána olvasás utána járás kell és nem árt egy dietetikus tanácsadás sem, a fb-on van PCOS klub ott sok tanácsot tudnak adni de van a hoxa.hu-n is csoport, receptes napló stb. Van súlyfelelsleged? pajzsmirigyed rendben van? Lehet enni gyorsan felszivódót is csak nem mindegy mikor és a ch mennyiség a nagyon fontos.
2014. febr. 21. 21:03
15/20 A kérdező kommentje:
ja hát hoxás fórumon is aktív vagyok már.
az a helyzet, hogy most olvastam, hogy ez az ún. reaktív hipoglikémia.
Hidd el a 3-as kezelés javit rajta. keress fel egy hozzáértö endokrinológust,
2014. febr. 21. 21:23
17/20 A kérdező kommentje:
Azóta rendbe jöttél? Milyen gyógyszert kaptál rá?
2015. szept. 2. 07:47
19/20 A kérdező kommentje:
hát azóta nem foglalkoztam a kérdéssel, a mercformint adták először, de a mesmentisben levettek róla, csak innofolicot kell szednem... mostanában nem mérték.
És az inofolic használt? Már nincsenek hipózások? Jobban érzed magad tőle? Kell tartanod diétát? Csak azért érdekel ennyire, mert nekem is hasonlóan néz ki a terheléses vércukorlaborom.
2015. nov. 7. 19:31
Kapcsolódó kérdések: