Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Terheléses cukorvizsgálatnál...

Terheléses cukorvizsgálatnál leeső cukorszintet mértek. Ki tudja, hogy ez mit jelent?

Figyelt kérdés
Terhelés előtti Vércukor: 5,5 60 perces vércukor:3,4 120 perces vércukor: 4,6 Inzulin: 4,8 60 perces inzulin: 12,4 120 perces inzulin: 24,1 Mennyi lenne a normális? Én sokszor azt érzem, hogy hipózom, gyakran vannak rosszulléteim. S emellett hipofizis adenómám.
2014. febr. 21. 14:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Mértékegységek?
2014. febr. 21. 14:30
 2/20 A kérdező kommentje:
A vércukor mmol/l, az inzulin mIU/L
2014. febr. 21. 14:42
 3/20 anonim ***** válasza:
A vércukorleesésnek a magas inzulinszin lehet az oka, bár a mért eredményeid nem magasak. Vszínűleg még 60 perc előtt van egy inzulinkiugrásod.
2014. febr. 21. 14:46
 4/20 A kérdező kommentje:

Igen, az inzulin tök normális.

Én amit olvastam, az szerint szinte mindig felfele indul el a cukorérték, nem lefele...

az agyalapi mirigy daganat okozhatja mindezt?

2014. febr. 21. 14:50
 5/20 anonim ***** válasza:
Nem valószínű. De mondom, attól, hogy a 60 percesed normális, a 30 perces még lehet magas.
2014. febr. 21. 14:53
 6/20 A kérdező kommentje:

Aha, akkor azt mondod, hogy 30 perc után felfele megy, aztán leesik 3,4-re? Hát ez kész hullámvasút....létezik ilyen?

a lenti ábrán látok ilyesmi állapotot, a hyperthyroidizmusban mérték, na remélem, ilyenem nincs, a tsh-im normálisak voltak:

[link]

2014. febr. 21. 15:13
 7/20 anonim ***** válasza:
Én PCOS vagyok volt enyhe inzulin emelkedetteségem is de gyógyszerrel és annyi diétával hogy nem eszek cukort és fehér lisztet az rendezödött. Viszont baba ezután sem sikerült. elmentem a mensmentisbe ahol rávilágitottak hogy az egy dolog hogy az inzulinom már jó a 60 perces cukorm túl alacsony tehát ez még mindig anyagcserezavar és nem jó eredmény. Neke ugy nézett ki a cukorm hogy 0' 5,2 60 perces 4,2 120 perces 4,2. Most csinálom a rendes PCOS 3-as kezelést (napi 160g szénhidrát, gyógyser és sport) Remélem igy nekem is spontán sikerül a baba ahogy a 99%-uknak akinél csak ez a gond. Nagyon remélem hogy 2-3 hónap alatt helyre jön. Pont ma egy hónapja csinálom szabályosan akezelést. Az inzulinod egyébként teljesen jó, a cukor ami ne,. egy jó endokrinológus ad gyógyszert. ne engedd hogx azt mondják rá ez jó eredmény nekem is azt mondta a hozzá annyira nem értö meddösági szakorvs aki csak az inzulint nézte a cukort nem is vette figyelembe. Ha az ember józan paraszti ésszel végig gondolja egyértelmű hogy a 60 perces terhelt cukor nem mehet a 0 perces alá, söt kell is emelkednie.
2014. febr. 21. 15:24
 8/20 A kérdező kommentje:

Háát igen, én is azt olvasom, hogy felfele kell elindulnia. Már az is rossz, ha szinten marad, ha meg esik, az gáz. De nekem az 5.5 és a 3.4 között közel 2 egység különbség van, szerintem ez durva. Már nem merek enni szénhidrátot. De ha nem eszek szénhidrátot, meg rosszul vagyok....

Gyerekről már nem álmodom, nálam minden rossz, a prolaktin, az egyebek és még ez a cukor is...s te nem szoktad érezni, hogy hipózol?

Amúgy most csak 75g szénhidrátot kaptam, de mi van ha bekajálok mindenfélét? AKkor kóma ?? Na ilyenkor szoktam közveszélyes lenni az utakon...

2014. febr. 21. 15:28
 9/20 anonim ***** válasza:

"Aha, akkor azt mondod, hogy 30 perc után felfele megy, aztán leesik 3,4-re? "

Nem a cukrodról beszéltem, hanem az inzulinodról.

A magas inzulinszint csapja le a vércukorszintet. Ha a 60 perces vércukrod alacsony, az azért lehet, mert előtte volt egy inzulinkiugrás.

2014. febr. 21. 15:46
 10/20 A kérdező kommentje:

Értem, hát akkor 5 pontost kéne nézni, nem?

amúgy ilyet te már láttál, hogy hirtelen kiugrik az inzulin aztán vissza majd megint fel????

2014. febr. 21. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!