Lefordítaná nekem valaki pontosan ezt a latin diagnózist?
Figyelt kérdés
Csökkent lumbalis lordosis. A praesacralis rés mérsékelten szűkebb. A csigolyaperemek kissé megnyúltak. A sacroiliacalis ízületek szabadok. Vélemény: Spondylosis et discopathia lumbalis.2014. febr. 16. 19:53
1/6 anonim válasza:
Az ágyéki gerinc természetes görbülete csökkent. Az LV csigolya és a keresztcsont közötti porckorong ellapult. A megnyúlt csigolyaperem a spondylosis jele.
Spondylosis: egy gerincbetegség, leírása itt: [link]
discopathia lumbalis: az ágyéki porckorongok betegsége.
2/6 A kérdező kommentje:
és nem tudod, ez gyógytornával, úszással visszafordítható esetleg? mert ezt a kettőt javasolták? köszönöm a fordítást!
2014. febr. 16. 23:51
3/6 anonim válasza:
Visszafordíthatónak nem visszafordítható, de megállítható a romlása és a tünetek nagyon jelentősen enyhülhetnek. A megerősödött háti izmok segítenek megtartani a gerincoszlopot.
4/6 A kérdező kommentje:
Amúgy ennek a megbetegedésneo mennyire árt a futás ès a kerékpár. Az ortopédus azt mondta, hogy egyiket sem kell abbahagynom, de úszni és gyógytornára el kell járnom mellette. Szerintetek.. Ezekről a sportokról megoszlanak a vélemények
2014. febr. 17. 09:31
5/6 anonim válasza:
Szerintem a dokira hallgass. Egyik se különösebben erősíti a hátat, szóval segíteni a betegségben nem tudnak, de nem is igazán veszik igénybe, szóval az én logikám azt mondaná, hogy folytathatod. Emellé vedd fel az úszást meg a gyógytornát tényleg, és akkor már triatlonista is leszel :)
6/6 A kérdező kommentje:
Ezt a két sportot a sérült porckorong miatt kérdezem...mert úgy tudom ezek a sportok állítólag az ágyéki porcra nincsenek jó hatással?
2014. febr. 17. 10:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!