Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit tegyek ellene?

Mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés
Sziasztok én egy 70 éves öregasszony vagyok és sajna már elég gyenge :( 40 %-os a sszívem 105 kg vagyok és kb 150-160 cm és cukorbeteg ugyebár ez már megszokott öregkorba de én szeretnék még élni sokáig mert nem szeretném az unokám és a lányom cserbenhagyni mert nem tudnák feldolgozni. Valaki nem tud olyat ami ezeken a gondokon segíthet minden nagy egy csomó gyógyszert beszedek vagyis rendszeresen szedem. Nagyon örülnék az értelmes , normális válaszoknak fontoss lenne ha lehet ne orvosról beszéljünk mert nem bírna a szívem ki még egy műtétet alternatív dolgokat szeretnék . Köszönöm előre :)

#szeretet #70 éves #gyenge szív
2014. jan. 2. 08:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ezek szerint gyógyszereket szedsz. Emellett az életmódodon kéne változtatni elsősorban. Sokan nem hiszik el ,illetve mindenféle magyarázatokat próbálnak gyártani rá,de ilyen súly mellett nem csoda,hogy "kivan" a szíved és magas a cukrod. ha belegondolsz a szervezetednek,ami a korod miatt már amúgy sem a régi,el kell viselnie plusz 50 kg-ot. Ez még fiatalabb korban is okoz gondokat. Diétázzál,ami azt jelenti,hogy a szénhidrát beviteledet csökkentsd a minimálisra,kevesebbet egyél,mint régen,mert az idős szervezetnek kevesebbre van szüksége,de amit eszel az "minőségi" legyen. Sok zöldséget egyél,emellett némi húst,tojást,kenyeret,tésztafélét,krumplit csak nagyon keveset. És mozogj minden nap! A takarítás,házimunka nem megfelelő testmozgás. Nyilván nem maratont kell futni,vagy aerobikozni,de sétálni igen,esetleg kerékpározni,aztán kocogni. Eleinte csak keveset,lassabban, később emelheted,ahogy bírod. Ha van kerted nagyon jó a kerti munka is,persze úgy,hogy amikor kifáradsz pihensz,aztán folytatod. Hidd el,hogy nagyon fontos a mozgás!
2014. jan. 2. 09:26
 2/8 A kérdező kommentje:
ebben igazad van csak házimunkát végzek . A lábaim alig birják nagyon kerek hasam van igy nem könnyű mozogni . Enni egyáltalán nem eszek sokat.Ha a boltig is elsétálok 3-szor le kell ülnöm.
2014. jan. 2. 09:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Pont erről van szó! Az a baj,hogy hiába nem eszel sokat,mégis több az energia beviteled,mint amennyire szükséged van ezért hízol,illetve nem tudsz lefogyni. Ez egy ördögi kör a súlyod miatt nem tudsz mozogni,a mozgás hiánya nem fogsz tudni lefogyni,pedig erre van szükséged. Hidd el,hogy eleinte valóban fájni fog a lábad,hátad,nehezen kapsz levegőt,de sétálnod kell! Egyre könnyebb lesz! És nem tudom,hogy a kevés,amit eszel miből áll. Ha a szokásos "magyaros" étkezés,annak kis mennyisége is tele van kalóriával. Ez a tipikus esete annak,amikor valaki kifejezetten az életéért mozog,táplálkozik egészségesen.
2014. jan. 2. 10:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Így igaz. A táplálkozás fontos. Mellette szexelj sokat, majd ha eléred azt a kort.
2014. jan. 3. 21:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát ez konkrét válasz volt :D Ám meg jó :)
2014. jan. 4. 09:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Kedves Miquel! Remélem eléred te is azt a kort,amikor ilyennel viccelsz!
2014. jan. 4. 12:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Közel vagyok hozzá, kedves uccsó. Mellesleg, ha jobban megnézed a kérdést, láthatod, hogy kamu. Egy tini szórakozik velünk. Mi az pl, hogy kb 150-160 cm?
2014. jan. 5. 10:56
 8/8 anonim ***** válasza:
:( Én is
2014. jan. 5. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!