Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Örökölhető az alkoholizmus?

Örökölhető az alkoholizmus?

Figyelt kérdés
2013. dec. 17. 15:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Akkor vagy alkoholista ,ha a szesz átveszi az 50+1 százalékot az agyadban.Akkor vesztettél.
2013. dec. 24. 13:28
 12/13 anonim ***** válasza:

Elvileg a napi egy sör is lehet függőség, de csak akkor, ha anélkül nem bírod ki. Ettől függetlenül azért elég sokan élnek úgy, hogy naponta megisznak egy-két sört.

Mellesleg a sör, főleg a nálunk szokásos 4-5%-os sörök nagy része mégiscsak víz, szóval nem biztos, hogy kimondottan egészségtelen. De ez attól is függ, hogyan iszod. Mert ha viszonylag egyszerre, egymás után gurítod le, az hihetetlenül megterheli a vesédet, mivel két liter folyadékról van szó.

Nekem nagyapám alkoholista, ő sem volt soha részeg, de naponta több feles pálinkát megivott. Az már jóval károsabb mint a sör, habár nemrég olvastam, hogy az agysejteket közvetlenül nem pusztítja az alkohol, de mivel kiszárítja a sejteket, azért ha nem iszol rá vizet, akkor sejtpusztulást okozhat (ezért van, hogy másnaposan megdöglesz, annyira szomjas vagy).

Én is szoktam bulizni, korábban hetente egyszer voltam, ott be is rúgtam, mostanában sok a dolgom, ezért nincs rá időm. Nem érzem, hogy örököltem volna nagyapám tulajdonságát vagy hajlamát, mert este annyira fáradt vagyok, hogy már csak azért sem iszom meg egy sört sem, mert rögtön bealszom tőle. De nyáron én is simán megiszom napi egy-két sört.

Szerintem próbáld ki, hogy nem iszol egy nap egyáltlaán sört, vagy csak egyet. Ha csak akörül jár az agyad, akkor tuti, hogy függő vagy, de ez még akkor sem okoz olyan nagy problémát, ha a mindennapi munkában nem okoz gondot. Kérdés, az hogy mennyire egészségtelen. Én pl dohányzom, szerintem ez jóval károsabb, mint napi négy doboz sör.

2013. dec. 25. 20:09
 13/13 A kérdező kommentje:
Édes, drága kincsem! Én ezt már kipróbáltam számtalanszor. Sokáig nem ittam. A rekordom 1 év 26 nap volt. A legszörnyűbb az egészben az, hogy amíg absztinens vagy, addig az élet olyan, mintha egy fekete-fehér tévét néznél, azaz beszűkül.
2013. dec. 25. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!