Örökölhető az alkoholizmus?
2013. dec. 17. 15:55
Nem...
Családomba sok alkoholista van/volt
én mégsem vagyok az, csak buliba iszom, részeg sem voltam már jó régóta... bár mikor a gyógyszerekre rávodkázom képszakadás lesz, de nem rúgok be :D
2013. dec. 17. 15:56
3/13 A kérdező kommentje:
Nagyapám is ivott, apám most is alkoholfüggő és én is affelé tartok. Egyébként 2-es, hidd el, hogy te is jó úton haladsz affelé. Üdvözöllek a klubban :)
Hát mivel a fater az egyik példakép, ezért szeretnél hasonlítani rá. Ha a fater alkoholista, te is rászokhatsz.
2013. dec. 17. 16:09
Én biztos, hogy nem leszek alkoholista... :D
ez megígérhetem neked.
2 nagyon egyszerű oka van
1. apám minden nap iszik és látszik rajta, bazira zavaró
2. utálok másnapos lenni és sajna már nem annyira bírom a piát mint régen így be sem kell rúgnom, hogy már másnap rosszul legyek.
szóval én nem leszek alkoholista :)
meg félek is, hogy hülyeséget fogok mondani vagy csinálni ilyenkor azt meg nagyon nem akarok.
2013. dec. 17. 16:33
6/13 A kérdező kommentje:
Mikor 20 éves körül voltam, akkor nekem is ilyen kijelentések hagyták el a számat, hogy én bizony nem leszek. És mégi az lettem. Most már elmúltam 40 és alkoholfüggő vagyok. Félreértés ne essen! Ritkán vagyok részeg, de nem tudok leszokni. Úgyhogy ne bízd el magad!
Jó igazad van, eléggé kivan nekem is a f****m, agyhalál melo után jól esik 1 hideg sör, főleg nyáron... hamar megszokottá válhat, de jelenleg energiaital függő vagyok :DD
alkoholt ritkán iszom, heti 1x 1 sör
bulikon keverek mindenfélét had szóljon (de azért ésszel)
cigizni nem cigizek, szóval.. marad az energiaital egyelőre xD
2013. dec. 17. 16:44
Az hogy valaki néha berúg, vagy rendszeresen fogyaszt alkoholt, még nem alkoholizmus. Akkor vagy alkoholista, ha az alkohol egy olyan kényszeres cselekvés, ami gondot okoz az életedben. Ha havonta egyszer berúgsz, az nem alkoholizmus. Mint ahogy az sem, ha minden este megiszol két sört. Akkor vagy alkoholista, ha nem tudsz eljárni miatta dolgozni, és az alkohol határozza meg az életedet. Azt hogy valaki szeret inni, vagy hogy valaki alkoholista, nem kéne összekeverni.
2013. dec. 17. 20:57
Szerintem meg aki nem bír meglenni napi sör adag nélkül az alkoholista (napi 4 doboz min)
2013. dec. 17. 21:07
10/13 A kérdező kommentje:
Igen, ezt én is elfogadom. Ugyanis pontosan ennyi az én adagom. 4 doboz sörrel pontosan fedezve van a napi szükségletem. Viszont azt is hadd áruljam el, hogy ezt már hosszú ideje űzöm és évek óta soha nem vagyok beteg. Se náthás, se göthös, se munkaképtelen.
Kapcsolódó kérdések: