Mit tudok kezdeni édesapám alkohollal régóta fennálló problémájával, gyakorlatilag alkoholizmusával? Milyen ötleteket tudtok adni, milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban?
Sajnos nekem csak negatív tapasztalatom van ezzel kapcsolatban. Nálunk szóról szóra ugyanaz volt a helyzet apukámmal, mint nálatok. Mi semmit sem tudtunk tenni és sajnos két éve májzsugorban meghalt.
Amit tehetsz az az, hogy sokat beszélgetsz vele és megpróbálod rávenni arra, hogy tegye le az italt, de ameddig neki nincs betegségtudata és nem határozza el a leszokást, addig semmilyen orvos vagy gyógyszer nem fog segíteni rajta.
Szia!
Az én apukám is alkoholista volt,ő se volt az a fajta aki agresszív lett volna tőle vagy ilyesmi,egyszerűen csak látszott rajta a pia,és lassabban reagált.Nekem apukám mindig is nagyon sokat jelentett,baráti viszonyban vagyok vele gyerekkorom óta,mégis egész életemben végigkísért az alkoholproblémája.Sokszor megígérte,hogy leteszi,rengeteget veszekedtünk emiatt,anyukámmal is.Volt egy idő amikor letette,aztán hirtelen megint ivott.Általában akkor szokik vissza rá,amikor valami miatt aggódik.(pl ha pénzügyileg gond van,vagy veszekedés van itthon)Most 5. éve,hogy nem iszik,de még így is néha van olyan (kb 4-5. hónaponta),hogy pár napig iszik.(nem olyan sokat,de iszik).Nagyon kiszámíthatatlan dolog ez,segíteni csak Ő tud magán,ez AKARAT kérdése.Biztos van oka,hogy elkezdte,beszélgess vele erről,hogy mit érez amikor iszik stb.Azért tagadja le,hogy iszik,mert bűntudata van.Ő is haragszik magára,amikor iszik ugyanúgy mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!