Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Az ujjaim között piros foltok,...

Az ujjaim között piros foltok, repedeznek hámlanak, és ha jobban szétnyitom (az ujjaim) kicsit fáj. Mi bajom lehet?

Figyelt kérdés
2013. dec. 11. 21:32
1 2
 11/16 anonim válasza:
Ekcéma vagy gomba...de nem is értem ezt miért nem a bőrgyógyásztól kérdezed....XD
2013. dec. 17. 08:03
 12/16 anonim válasza:
Amúgy elsőre én is a rühességre gondoltam, mert az valóban ott szokott jelentkezni...de az nagyon viszket!
2013. dec. 17. 08:05
 13/16 anonim válasza:
Ha bőrgomba, akkor teafaolaj is megoldás lehet. 2-3 nap alatt már látszik a javulás. Nekem sajnos volt már gomba a lábujjaim között és a körmömön is, ez az olaj eltüntette.
2013. dec. 17. 15:48
 14/16 anonim ***** válasza:

Szerintem csak simán kiszáradt a kezed, kint már hideg van, és múlthéten elég szeles idő volt. Ha sokat vagy kint, simán lehet attól. Napi 2-3x vékonyan kend be Neogranomron kenőccsel.

Ha meg nem, akkor én is bőrgombára tippelnék. Akkor vegyél Canesten kenőcsöt. Sima Canestent. Attól 5-7 nap alatt teljesen elmúlik, de nem árt a tünetek elmúlása után is kenni 2-3 napig.

2013. dec. 18. 11:14
 15/16 anonim válasza:

A gomba esetén általában egyszerre jelentkezik a repedezés, és a nedvedzés. Ha nem nedves, csak reped, akkor esélyes, hogy nem gomba.

Első körben megmutathatod a gyógyszertárosnak is (ha kézen van, mert a kérdésből nem derül ki, hogy kéz vagy láb).

Ha kiderült, hogy gomba, akkor: kezeld, ahogy kell, majd miután rendbe jött törülközz alaposan az olyan helyeken, ahol megállhat a nedvesség.

Ha izzadós vagy (és lábon van a gond), akkor esetleg használj valami lábspray-t. Ne öltözz fel a kelleténél jobban, legyen váltáscipőd-papucsod ott, ahol sok időt töltesz.

2013. dec. 19. 10:56
 16/16 A kérdező kommentje:
a kezemen van... sajnos még nem tudok elmenni bőrgyógyászhoz, mert csak januárba van időpont:S
2013. dec. 25. 01:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!