Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Milyen következménye lehet ha...

Milyen következménye lehet ha valaki nem foglalkozik a cukorbetegségével?

Figyelt kérdés
milyen következmények lehetnek? és mennyi időn belül?

2013. nov. 20. 21:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Csokiból is van diabetikus. Meg a legtöbb süteményt el lehet készíteni cukormentesre. Persze egy kicsit más íze van, de gyorsan hozzá lehet szokni. Riogasd egy kicsit az amputációval meg a vaksággal, akár a háziorvosának is mondhatod, hogy csessze le. Ha ez sem működik, akkor majd tologathatod, vezetgetheted.
2013. nov. 20. 21:45
 12/21 anonim ***** válasza:
10, arra gondoltam, hogy inzulinra lenne szüksége, de nem használja, mert nem érdekli a betegsége. Lehet, nem voltam egyértelmű, bocsánat.
2013. nov. 20. 21:46
 13/21 anonim ***** válasza:
12.-m: jahm :) akkor oké. Csak engem szinte fenyegettek már meg vele, hogy mivel inzulint használok, nekem előbb lesznek szövődmények.
2013. nov. 20. 22:26
 14/21 anonim ***** válasza:
Igen, az alap, hogy a kezelt cukorbetegségnek nincs szövődménye, hisz nincs kórosan magas vércukorszint, ami szövődményt okozhatna.
2013. nov. 20. 22:31
 15/21 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy inkább a megfelelően kezelten lenne a hangsúly. Sajnos ismerek olyan inzulinost, aki bár oltja magát, nem sok mindent tud a betegségéről, és 20 feletti cukorral büszkélkedhet. Neki hályog van a szemén, ezért a vakság nem izgatja, már amúgy se sokat lát, az amputációt meg szerintem nem hiszi el.
2013. nov. 20. 22:33
 16/21 A kérdező kommentje:
a szeme nem olyan rossz szoval nem szemüveges és simán jól lát nélküle..csak nem akarom hogy nagy baja legyen..és amugy nem eszik sokat..csak van hogy egy nap meg eszik egy fél tábla csokit..
2013. nov. 20. 22:38
 17/21 anonim ***** válasza:
2013. nov. 20. 22:44
 18/21 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszát:)
2013. nov. 20. 23:00
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van cukor problémám és én is imádom a csokit.

ilyent szoktam venni, ez nem árt: [link]

Létezik gyümölcs cukros változat is de azzal már jobban kell vigyázni, mert ha sokat eszik akkor az is jobban megemelheti a cukrot.

Régebben időnként én is ettem valami kevés cukrosat és eleinte én se vettem annyira komolyan és mellette mozgok is elég sokat de a szemészeten kiszúrtak valami változást. Most leálltam minden szénhidráttal és kenyérből is csak rozskenyeret eszem. Gomba, hús, sajtok barna kenyérrel. Reggelire valami felvágott féle sajttal és zöldpaprikával v. paradicsommal. Ebédre zöldségek és hús, lehetőleg kerülni kell a tésztát rizst v. krumplit.

Pl szoktam giroszt venni de nem kérek hozzá pitát hanem girosz tálat kérek és mondom, hogy krumplit v. rizst ne tegyenek bele sem pitát nem kérek hozzá és semmi olyant ami cukorral készült. Vágok hozzá rozs kenyeret, aminek magasabb a rozs tartalma. Az nem viszi fel a cukrot. Minimum két órát (vagy többet) ki kell hagyni két étkezés között, hogy közben le tudjon menni a cukor szint, ami egyébként is kicsit megemelkedik. ha erre rá eszünk idő előtt, attól is megemelkedhet mert össze adódik az előzővel a szénhidrát tartalma, ami még nem szívódott fel. Azért szívódik és lebomlik és kiürül valamennyi de lassabban és kevesebb. Persze ez a betegség mértékétől és milyenségétől is függ, hogy kinél hogyan. Diabetológián kivizsgálják mennyire komoly diétát igényel.

Egy dolgot nem szabad, figyelmen kívül hagyni.

Az fel ér egy önpusztítással.

Később már nem nagyon tud sok mindent tenni, ha már tönkre ment sok minden a szervezetben. Elázódtak a kapilláris erek és már a nagyok is szűkülnek, akkor lassan már vége lesz és igencsak kínok között.

Ha vigyáz valaki, akkor meg lehet úszni a szövődményeket és sokáig el élhet az ember, mint "Netti" Erős Antónia a tv-bőé. [link]

Mindenképp érdemes elmenni szemészetre és ott meg kell mondani, hogy cukorbeteg és szemfenék vizsgálatot kér. Lehet, hogy időben meglátják ha kezdődő retina károsodása van. Az még a jobb eset, ha időben észre veszik. Szigorú diétával meg lehet előzni a vakságot.

Nálam étkezés után két órával szokott 5.3 körül beállni a cukrom, de ha valamit eszek amiről nem tudom, hogy cukor is van benne nyomokban, akkor nagyon felugrik. Igyekszem megkérdezni de kész ételt veszek, hogy nincs-e benne cukor valamelyik összetevőjében. Pl a giroszban amit az elején írtam, ott a káposztát is cukrozzák egyes helyeken.

Mindig meg kell kérdezni vagy mélyhűtött dolgoknál mint pl a mirelit sóska krémnél, hogy nincs-e ráírva, hogy cukrot tartalmaz, mert pl azt sem tudtam megenni, még időben, az első kanálnál kiszúrtam, hogy édes.

Vagy pl nem ehetek mekis hamburgert, mert a zsemléjében cukor van. Az már korábban volt, hogy felnyomta 8 környékére is a cukrot. A rettentő sok.

Azt olvastam, hogy étkezés után két órával mérve nem lehet magasabb 7.8 értéknél a vércukor. Persze ennél alacsonyabbnak kell lennie optimális esetben, de ez a megendgedett max érték. Igaz, az három óra múlva már jóval alacsonyabb lesz jó esetben.

Szedek mindenféle étrend kiegészítőket, mint a CLA kapszula ami nem olcsó de gyógynövény boltban vettem már lenolajat is, amiből egy evőkanállal meg lehet enni naponta. Az csökkenti a koleszterint is. Sőt amióta a szememben kiszúrták a mikro kapillárisokban a kezdődő elzáródások keletkezését, azóta szedek L-karnitint is 3 X 0.5 grammot. Azt is a természetgyógyász boltban árulják. Ez javítja a kapillárisok keringését.

Egyébként valaki itt írta, hogy a 8-9 nem lenne magas cukor??? Az naggyon magas és biztosan rombolja a szervezetet hosszabb idő, egy-két év alatt.

Az lenne a legcélszerűbb ha étkezés után két órával már 7 alá le lehetne nyomni az értéket. Ebben a bőséges folyadék fogyasztás is segít. Ezért többnyire minden étkezés után megiszok fél-egy liter vizet.

Igyekszem sokat kerékpározni, nyáron heti 1-2 alkalommal 30-80 km, Az is jó hatással van a cukor problmára mert csökkenti a koleszterint, a vérnyomásra is jó hatással van és a keringést is karban tartja.

Szóval ezekkel nagyon kell vigyázni mert megbosszulja magát ha nem. Amikortól komolyan kezdi venni valaki, akkortól már stabilizálódik az állapota, de ha előre haladott állapotban kezd oda figyelni magára, addigra már elég sok betegséget össze szed amivel együtt kell élnie.

Nem szabad félvállról venni a cukor problémát, mert életveszélyessé válhat!

Ha Te nem tudod ezekre rá venni, akkor majd egyszer rádöbben amikor már súlyos állapotban lesz és már csak keveset tud tenni.

2013. nov. 22. 01:41
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Vannak jó édesítő szerek, tabletták és cseppek, amiben egyáltalán nincs cukor v. szénhidrát. Viszont a gyümölcs cukorral csak óvatosan szabad édesíteni. Inkáb azt kerülöm ha lehet, úgy mint a xilitet és a nyírfacukrot. Egyszer valaki sütött nekem xilittel süteményt és még 6 óra múlva is 8 fölött volt a cukrom tőle. Azóta kerülöm még ezeket a diétásnak kikiáltott édesítő szereket is.

Csokoládéra is sokszor rá írják, hogy diabetikus és cukorbetegek is fogyaszthatják de az is jól megemlte a cukrom, ezét ha véletlenül olyant veszek, akkor csak legfeljebb két-három kockát eszem belőle egyszerre. két órán belül. De inkább canderellel készültet veszek ha mindenképp "zabálni" akarom a csokit, de az meg 500,-Ft fölött van.

2013. nov. 22. 01:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!