Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Milyen következménye lehet ha...

Milyen következménye lehet ha valaki nem foglalkozik a cukorbetegségével?

Figyelt kérdés
milyen következmények lehetnek? és mennyi időn belül?

2013. nov. 20. 21:01
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyi időn belül, de a vőlegényem nagymamája (70-valahány éves) előbb a lábujját, mart térdig a lábát vesztette el miatta, azóta kórházban, majd szanatóriumban van, és sajnos nem úgy néz ki, hogy még sokáig velünk lenne. A vőlegényem apukája azóta diétázik, mert előtte ő sem foglalkozott vele, hogy neki is magas a vércukra.
2013. nov. 20. 21:07
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mennyire súlyos. Én cukorbeteg vagyok, tudom.

Ha súlyos, akkor gyors lefolyású lesz, nem kell félni: Hamar elveszíti az ember a látását, a két lábát, majd valamilyen szövődmény kapcsán fájdalmasan meghal.

2013. nov. 20. 21:07
 3/21 anonim ***** válasza:
Látásromlás, majd vakság, végtagkárosodás, majd amputáció, bőrproblémák, nagyon nehezen gyógyuló sebek, csontritkulás, veseelégtelenség, ezért művese kell majd vagy transzplantáció, idegrendszeri károsodás... Hirtelen ennyi jutott az eszembe.
2013. nov. 20. 21:08
 4/21 anonim ***** válasza:
Ja, és persze szívinfarktus, stroke és társai.
2013. nov. 20. 21:10
 5/21 A kérdező kommentje:
mit tegyek hogy a hozzám tartozom foglalkozzon vele? annyira zavar hogy nem érdekli..azt várja hogy majd lesz valami végleges gyógy modrá..tudtok valami jó gyogyszert esetleg?
2013. nov. 20. 21:14
 6/21 anonim ***** válasza:
Jó gyógyszer: életmódváltás. Neki inzulinozni is kéne magát? Mert ha nem az a típus, akkor megfelelő életmóddal, diétával teljesen kordában tartható.
2013. nov. 20. 21:20
 7/21 anonim ***** válasza:
Orvossal kellene konzultálni. Ha még csak tablettás, az a jobbik eset. Ha már oltania kell magát, az kellemetlen, mert a szövődmények is gyorsabban jönnek majd. Nagyon fontos a megfelelő diéta is, és az, hogy minden nap kb. ugyanakkor egyen. Én anno nagyon szigorúan vettem, amit az orvos mondott, s tablettát szedtem, most már elég a diéta. Rendszeresen járok kontrollra, mérem itthon is a cukromat, de diéta mellett az éhgyomri nem megy 7 fölé, ami nálam már normálisnak mondható.
2013. nov. 20. 21:21
 8/21 A kérdező kommentje:
neki 8-12 között van általában..tablettás...de nem naagyon foglakozik vele imádja a csokit..és engem ez zavar..sírtam már miatta rengeteget..és még időben szeretnék lépni
2013. nov. 20. 21:27
 9/21 anonim ***** válasza:

A 8-12 még nem annyira vészes vércukor.

AMúgy meg a szövődmény először az ereknél jelentkezik, lábaknál, szemeknél, így először lábamputáció, vakság. Igazából magasabb cukornál van gyorsabb lefolyása,pl. 30-nál.

2013. nov. 20. 21:42
 10/21 anonim ***** válasza:
7. Inzulinnal nem jön előbb a szövődmény, sőt sok esetben inzulinnal könnyebben kezelhető, így jobb vércukorszint, nincs szövődmény.
2013. nov. 20. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!