Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Megfáztam, fáj a torkom, alig...

Megfáztam, fáj a torkom, alig bírok nyelni és van 1,5 napom, hogy rendbe jöjjek. Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
Pénteken mennem kell dolgozni:(
2013. nov. 20. 08:49
 1/9 anonim ***** válasza:
1 hétig tart láz nélkül, nem akarlak elkeseríteni és nem megfázás, hanem vírus. Épp most jövök ki belőle. Fekvés de a másfél nap kevés lesz. végig feküdtem a szombat vasárnapot, hétfőn még szarabbul voltam a munkahelyemen, így tegnap és ma is otthon maradtam. Mára látványos a javulás!
2013. nov. 20. 08:59
 2/9 anonim ***** válasza:
Így van. Legalébb 2-3 napig feküdj, vegyél torokfertőtlenítőt( Stersils,Mebucain,stb.),igyál Calcium pezsgőtablettát, ha náthás is vagy használj orrcseppet,sprayt, igyál sok folyadékot. TALÁN péntekre jobban leszel.
2013. nov. 20. 09:03
 3/9 anonim ***** válasza:
Ezt sajnos ki kell feküdni. Ha lábon hordod, sokkal nehezebben gyógyulsz, és sokkal rosszabbra is fordulhat. Próbálj feküdni, pihenni, igyál meleg folyadékokat, teát mézzel, citrommal, meleg levest, stb. Rendbe nem fogsz jönni, de talán jobban leszel. Viszont félő, hogy ha elmész munkába, akkor visszaesel... Mindenesetre addig pihenj. Jobbulást!
2013. nov. 20. 09:05
 4/9 Imola Ágnes ***** válasza:
Leírom, a saját módszeremet, nem kell követni, de nekem ez bejön. Nurofen megfázásra, dupla adag, 2 napig. Mellé valamilyen vízben oldható tasakos por, én eddig Fervexet használtam. Ágyban fekvés, melegben az első napon, zsálya tea, mézzel, és citrommal (a citromot és a mézet csak akkor tedd bele, ha már langyos). Nekem ez mindíg bejön, másnap már sokkal jobban vagyok. van akinek bejön a sós lábvíz, bár azt még nem próbáltam.
2013. nov. 20. 09:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem is volt, én dolgoztam mellette, viszont majd' megfulladtam a köhögéstől - főleg éjjel.

Volt, hogy le kellett szállnom hazafele a buszról félúton, mert fuldokoltam. (Hozzáteszem, nálam a köhögés mindig elég rossz, akármi bajom van.)

Láz, orrfolyás nem volt, csak ez a torok-gond.

Ha elmész orvoshoz, ad olyan antibiotikumot, amit összesen háromszor kell bevenni (három egymást követő napon), és elvileg attól rögtön el is múlik ez a dolog. Én utólag tudtam meg, én is azt hittem addig, hogy megfázás.

Szerintem próbáld ki.

2013. nov. 20. 09:26
 6/9 anonim ***** válasza:

Elmennék az orvoshoz-

Ő fel tud írni valalmilyen gyógyszert

2013. nov. 20. 09:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Házidokihoz menj el
2013. nov. 20. 09:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha egy hétig fáj, csak akkor menj dokihoz. Az antibiotikum felírása veszélyes és felesleges. Antivirális szert meg nem fog felírni mert azok egy adott vírustörzsre hatásosak.

Propolisz cseppes öblögetést ajánlok és ezüst kolloidot.

2013. nov. 20. 09:54
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi
2013. nov. 20. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!