Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » SEGÍTSÉG! NAGYON BEPÁNIKOLTAM!...

SEGÍTSÉG! NAGYON BEPÁNIKOLTAM! TÖBBI LENT/? /

Figyelt kérdés

Pár napja irritáló érzést kezdtem tapasztalni a bal pofám belső részén kicsit fájt ha mosolyogtam vagy ha hozzáértem és még most is. Ma megnéztem mégis mi lehet az és elég furcsa foltokat tapasztaltam. Két kis duzzanat amik fehéres színűek és kicsit be van nyomódva a tetejük(mármint egy kis bemélyedés van rajtuk) ilyenből 2db van egész közel egymáshoz és néha kicsit fáj valamikor pedig egyáltalán nem. A szájpadlásom közepén egy elég piros folt van(teljesen középen majdnem szabályos kör alakú) körülötte pedig olyan szürkés az egész szájpadlásom ezért nagyon kitűnik. Van még egy olyan problémám, hogy az orrsövényem is lyukas bent (elég kínos, de régen nagyon sokat turkáltam az orrom) ugyanis utánaolvastam, hogy az ez miatt is lehet. A többi után is nézelődtem és szörnyűbbnél szörnyűbb dolgokat találtam. 1 éve dohányzok és hetente egyszer nagyobb mennyiségű alkoholt is fogyasztok,mindig kialvatlan vagyok 5-6-7 órákat alszom és eléggé elhanyagoltam a szájápolást az utóbbi időkben. Ezek a dolgok összefügghetnek? Mármint a lyuk, a piros folt és a pattanás szerű fehér végű kis kinövések. Persze azonnal orvoshoz fogok fordulni de azért előtte megkérdeztem itt is mert ez most nagyon felzaklatott engem.

16/F

2013. nov. 17. 22:28
 1/2 anonim ***** válasza:
Az alkohol,a kialvatlanság miatt gyengülhet az immunrendszered és emiatt afták alakulhatnak ki a szádban. Ettől ne kell pánikolni,de változtass egy kicsit az életmódodon,mert egyéb,komolyabb bajod is lehet.
2013. nov. 17. 23:06
 2/2 anonim ***** válasza:

Az alkohol segít a gombás fertőzések kialakulásának. Egyél naponta minimum egyszer probiotikus joghurtot (pl. Bakony vagy Aktívia). vagy vásárolj patikában: Protexin Balance kapszulát. Ettől helyre áll a bélflórád és a szádban a jó baktériumok aránya.

Mostanában ne egyél ecetes dolgot, mert csípni fog a szádban. Szerintem is afta. (De antibiotikumos kezeléstől is fennállhat ez a probléma.) és egyél fokhagymát is, ha szereted!

2013. nov. 17. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!