Beteg vagyok, vagy csak szorongok esetleg pánik vagy depreszió? Hasonló eset?
Szia! Azért válaszolok, mert engem is hasonló tünetek kínoztak kb. 10 éve. A "gumiszőnyeg-érzés" szaknyelven agorafóbia, a tériszony egyik fajtája, ami a szorongással hozható összefüggésbe. Ha pszichiterhez fordulsz, valószínűleg antidepresszánst és/vagy nyugtatót fognak felírni, ami a szedés ideje alatt elfedi a fizikai tüneteket. Így 10 év távlatából azt mondom, nem ez a megoldás, hiszen egy csomó utóhatása van ezeknek a szereknek. Nekem pl. sokat romlott a memóriám és közömbössé váltam. Ezek a mellékhatások nem hiányoznak senkinek sem, szóval azt javaslom, próbáld magadban tisztázni, hogy az életed mely területein érzed magad bizonytalannak.(Ez a padló ringatózás érzés a lelki gondok fizikai megtestesülésének tipikus példája.) Ajánlom még a masszázst, ami napokra feltölti az ember lelkét, kellemes közérzetet nyújt. Ha egyedül nem megy, fordulj pszichológushoz. A saját példámból kiindulva tanácsolom azt, hogy a gyógyszer legyen a legutolsó "megoldás"
Jobbulást Neked!
A pánik ilyen. Azt hittem, meghalok, míg nem szóltak, hogy csak pánik. Akkortól rohamosan javult. :)
Más. Mikor én dolgoztam kocsiban sokat, hónapokba telt, míg nem fájt a fejem végre. Iszonyat a levegő. Lehet, hogy attól szédülsz, vagy rosszul.
Első vagyok. A helyedben mindenképpen elmennék háziorvoshoz, hogy az összes lehetséges fizikai elváltozást ki lehessen zárni. Írtad, hogy voltál szív ultrahangon, ami negatív lett, de engem a szédülés miatt annak idején elküldtek koponya MR-re, fülészetre, szemészetre és vérvételre is. Ez már csak azért is fontos, hogy tudatosítsd magadban, hogy a szervezeteddel minden rendben van.
Sajnos nekem még nem sikerült teljesen kilábalnom a pánikból és a depresszióból, de rajta vagyok az ügyön. Ez egy nagyon hosszadalmas folyamat, hiszen a szorongásaink sem azonnal, hanem az évek során felhalmozódott lelki traumák miatt alakultak ki. Te is írod, hogy éveken keresztül fennálló nehézségeken vagy túl. Az agyunk nem felejt egyhamar, különösen, ha még mindig sokat agyalsz a történteken. Ami nekem sokat segített, az az állapotom elfogadása volt. Nem akartam görcsösen, hogy a változás egyik napról a másikra következzen be.
Fontos, hogy elfoglald magad, és olyan dolgokat végezz, amelyek lelki feltöltődést nyújtanak. Ha most nem bírsz sportolni, akkor ne erőltesd. Próbálj mindennap olyan dolgokra fókuszálni, amiért büszke és hálás lehetsz, mint például a feleséged irántad érzett szerelme vagy a gyermeked önzetlen ragaszkodása. Ha a vezetés sok erőt vesz ki belőled, néha tarts egy kis szünetet, és gondolj arra, hogy a fárasztó nap végén újra láthatod a szeretteidet, és a jól elvégzett munka jutalmaként tervezzetek közös programokat. Ha közös élményeket helyezel kilátásba, szintén enyhíthetsz a tudatalatt lappangó szorongásaidon.
Javaslom, hogy keress rá "A test lázadása" című könyvre, ami segíthet eloszlatni a testi betegségek miatt érzett aggodalmaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!