Mi a véleményetek? A kolléganőm súlyos autoimmun betegségben szenved, de titkolja a munkahelyen.
_Semmiképpen_ se folyjál bele!! Nyilván okkal nem osztja meg a munkahellyel. Pl. nem akarja, hogy kirúgják, amire nagyon megvan az esély egy csomó munkahelyen, amikor egy olyan betegségre derül fény, ami sok orvoshoz járással járhat. Egy ilyen kirúgás akár tönkre is tehetné az életét vagy a családját. Vagy az is lehet, hogy egyszerűen nem akarja, hogy sajnáljátok.
Az ő döntése, és senkinek nincs joga ahhoz, hogy kivegye ezt a döntést a kezéből. Maximum vele beszélj, ha vagytok annyira jóban, de senkinek ne add tovább.
Én is autoimmun beteg vagyok és én sem szeretem reklámozni.
Igazuk van az előttem szólóknak, biztos azért titkolja, nehogy kirúgják. Csak az a baj, hogy romló állapot - és írod is, hogy egyre rosszabbul van - szóval előbb-utóbb ki fog derülni. Szóval szerintem hagyd.
Szia, Kérdező,
Utoljára leírtam az okokat hogy miért nem verem nagy dobra. A munkahelyem stabil, nem rúgnak ki még akkor sem, ha kiderül, hogy mi a bajom mert simán ellátom a munkám és a feladatom. Aki tudja, annak sem kellett volna feltétlen megtudnia, de a barátok ismerik az embert és simán le is vették volna a gondot és mondjuk talán valami sokkal rosszabbra ondoltak volna - Isten mentsen! ...de mostanában (már majdnem 3 hónap telt el a beírásom óta) minden rendeződik, aggodalmas fejek kezdenek alábbhagyni.
100% magánügye mindenkinek. Volt, aki kerek perec idejött hozzám és megkérdeze h mi a bajom, szépen megkértem, hogy nem szeretnék erről beszélni, sajnálom, de nem fogom elmondani, nos, azóta megnyugodott és az oldala sem lyukas. És biztos h nem derítette ki mert az életben az én problémám a legkevesebb, ami őt foglalkoztatja. Aki csámcsogni akar, az meg azon is tud, hogy xy milyen ruhát vett fel aznap, tehát ilyenkor a szemtelenek kivételével azt mondják ezek az emberek: "Rendben, ok, nem faggatlak, ha nem akarsz erről beszélni, tiszteletben tartom." - így is lett. Azóta is jóban vagyok ezzel a kollégával. :)
Csak annyit csináljatok a munkahelyen, hogy ne piszkáljátok, vagy faggassátok, mert ha akarja, elmondja, van neki elég baja.
ui.: én pl a betegségemet képtelen vagyok kimondani mert lelkileg nem tudom. szóval nálam eleve esélytelen lenne erről beszélni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!