Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tetovált pikkelysömörös...

Tetovált pikkelysömörös emberek segítségét kérném!?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok,és sajnos már 4 éve pikkelysömöröm van.Hál istennek nem olyan veszélyes,két térdemen van csak.Olvastam,h nemigen ajánlott tetkót csinálni,de mindenképpen megakarom csináltatni.Úgy tudom,hogy a legveszélyesebb ok a tetoválásnál a Koebner-jelenség,ami azt jelenti,hogyha a bőr vhol megsérül,a helyén megjelenik a pikkelysömör.Egyszer megégettem magam,és ott ki is jött két kis pötty,de pár hétre rá eltünt.Azóta számtalanszor ,,megsérültem"(építőiparban dolgozom)pl:szálka,égés,olfával megvágtam magam, és egyszer sem jelent meg ott a betegség.Szerintetek megmerjem csinálni a tetkót?(csak 5*10 cm lenne,és ott ahol sosem volt még jele sem a sömörnek)
2013. okt. 1. 17:01
 1/4 A kérdező kommentje:
jövőhéten elmegyek egy maszek bőrdokihoz,konzultálok vele,bár úgyis azt fogja mondani,hogy nem ajánlja.Ezért vagyok kíváncsi azoknak a véleményére akik bevállalták.Amúgy fekete és piros színű lenne a minta.Köszönöm!
2013. okt. 1. 17:03
 2/4 anonim válasza:
Én csináltattam tetkót a lábamra, és ott nekem is kijött az elején, de kb. fél évnyi kezelés és sikerült arról a helyről napfénnyel és szteroidos kencével végleg eltüntetni. Nekem is azon a helyen még soha nem volt sömör. Egyébként 1-2 hét alatt el lehet tüntetni a sömört a tetovált helyről, csak majd vissza kiújul, és nekem végleg fél év alatt tűnt el. Arra számíts hogy makacs lesz, biztos hogy ki fog ott jönni a sömör. Én nem ajánlom hogy csináltass, mert az is lehet hogy mindenhol kijön majd tőle a sömör. Én megbántam a tetoválást... A bőrgyógyász majd úgyis elmond mindent.
2013. okt. 3. 11:54
 3/4 A kérdező kommentje:
és a tetkód megsérült eközben?
2013. okt. 3. 18:42
 4/4 anonim válasza:
Nem sérült meg.
2013. okt. 6. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!