Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Cluster fejfájásban szenvedek?

Cluster fejfájásban szenvedek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Először is szeretném veletek megosztani történetemet a fejfájásommal. Azt hiszem 6 éves voltam, amikor először ért engem egy nagyon erős fejfájásroham. A fejem bal oldalán, a halántéktájon kezdett el fájni, nagyon feszültté váltam, hánytam is. Aztán elmúlt olyan gyorsan, ahogyan jött. Ez az évek során minig kiújult, heti rendszereséggel, de volt, amikor hetente többször is előjött. Jellemző volt, hogy stresszes időszakokban alakult ki, nagyon hasogató fájdalom, a fényre érzékeny vagyok, semmilyen fekvőpozíció nem jó. A hányás már felhagyott, de az is csak azért, mert igyekszem magam nyugalomba helyezni amikor előjön a roham. Gyógyszerek közül az Algopyrin hat, de nagy az érzésem, hogy ez is csak placebo hatás. És most 17 éves vagyok, érettségi és szalagavató előtt állok. Eddig mindig hazaértem az iskolából, és mikorra kijött a roham, már le tudtam feküdni. De most a folyamatos próbák, és érettségi fakultációk miatt úgy érzem, cspadába estem és nem fogom tudni teljesíteni a feladatomat. Jártam már orvosnál, ahol tenziós fejfájást állapítottak meg, Divascan nevű gyógyszert szedtem rá, de semmit nem ért. Rátaláltam a Cluster-féle fejfájásra. Vajon ez lehet a bajom? De ez nem középkorúaknál alakul ki? Próbáltam beletörődni, hogy kinövöm, de ezt már nem fogom úgy érzem, és már elegem van! Várom válaszaitokat, hogy mit tegyek? Köszönöm!

2013. szept. 9. 20:32
 1/8 Bárzsing ***** válasza:

Én inkább migrénre gyanakszom, arra hat az algopyrin, és nem csak placeboként :) Viszont ha havi 4-6 rohamnál több jelentkezik, akkor nem elég az alkalmi fejfájás-csillapítás, folyamatos gyógyszerszedés kell. Neurológiára (fejfájás ambulanciára) kellene elmenned, ott rendesen kivizsgálnak és a betegségednek megfelelő gyógyszert fogsz kapni.

Rákerestem erre a Divascanra... Ha tenziós fejfájást diagnosztizáltak, akkor miért kaptál rá migrénes gyógyszert?

2013. szept. 9. 21:41
 2/8 A kérdező kommentje:
Azt mondta a neurológus, hogy ezt szedjem, de a kórismébe tenziós fejfájás volt írva. Mindenesetre újra elkezdem szedni, hátha lesz hatása.
2013. szept. 11. 18:04
 3/8 A kérdező kommentje:

Update:

Szedem ismét a Divascant, már egy hónapja, és ritkulnak a rohamok.

2013. okt. 18. 10:05
 4/8 anonim ***** válasza:
igen.
2017. márc. 3. 11:30
 5/8 A kérdező kommentje:
indok? :)
2017. márc. 3. 17:23
 6/8 anonim ***** válasza:
hogy vagy?:D
2018. ápr. 11. 21:16
 7/8 A kérdező kommentje:
Szia! Hát,mióta próbálom az olyan helyzeteket kerülni, amelyben megfájulhat, azóta kicsit jobb. Bár van, hogy néha így is előjön. Elkezdtem sportolni. Meg mindig van nálam gyógyszer is. Végül kiderült, hogy ez inkább tenziós fejfájás és nem cluster. Azt azért nem bírnám ép ésszel...
2018. ápr. 15. 20:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia! Lehet kicsit regi a kerdes de nekem megallapitottak a Clustert, irhatsz ha gondolod
2020. ápr. 17. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!