Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Migrénes fejfájásban szenvedek...

Migrénes fejfájásban szenvedek. Van h többször előjön egy héten, van h szerencsém van és egyszersem. Észrevettem egy érzékeny pontot. Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
A kérdésem, h van egy pont a bal halántékomnál amikor ha nem fáj a fejem de megnyomom azt a részt akkor fáj, olyan mintha onnan indulna a fejfájás. Nem szoktam nyilván nyomogatni de mintha az lenne a kiindulópontja a fejfájásnak. Miért jött ki az a pont? Eddig még amikor jelentkezett is ez a fejfájás nem éreztem h a halántékomnál lenne ez az érzékeny rész... Lehet ennek vmi oka? másik kérdésem, hogy van erre vmi gyógymód a migrénre? v elkerülhető? Leszakad a fejem baloldala, a szemöldököm alatti rész, ha hideget teszek rá az enyhiti de csak amíg ott van...

2013. aug. 12. 10:39
 1/1 anonim ***** válasza:

A kérdésedre nem tudok választ adni, de a saját tapasztalatomat el tudom mondani. Nekem is egyre többet fájt a fejem, a végén már heti 2-szer is kijött, 2-3 napig tartott és semmilyen gyógyszer nem mulasztotta el, nem is enyhült tőlük. Lüktetett a fejem, émelyegtem, szédültem.

Egy tv-műsor hatására mellőztem az étrendemből a ketreces tartású csirkét, kizárólag szabad tartásút (Tanyasi márka) vagy - amikor hozzájutok, sajnos ritkán - háznál tartott csirkét eszem. Egyik napról a másikra elmúlt a migrénem 2 éve.

Természetesen több más étel is okozhat migrént, pl. csoki, koffein, nemespenészes sajtok stb., érdemes utánaolvasni. Hallottam olyat is, hogy van, akinek a finomított cukor okozza. De érdemes a kiváltó okot megtalálni (vezess étkezési naplót, rövidebb időre hagyj el bizonyos ételeket egyesével, hogy ki tudd szűrni, melyik okozza a panaszokat). Nekem csirke után 2-3 nappal kezdődött a migrén, de mivel rendszeresen ettem, szinte egybefolytak a fejfájások.

2013. aug. 12. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!