Migrénes fejfájásban szenvedek. Van h többször előjön egy héten, van h szerencsém van és egyszersem. Észrevettem egy érzékeny pontot. Mitől lehet ez?
A kérdésedre nem tudok választ adni, de a saját tapasztalatomat el tudom mondani. Nekem is egyre többet fájt a fejem, a végén már heti 2-szer is kijött, 2-3 napig tartott és semmilyen gyógyszer nem mulasztotta el, nem is enyhült tőlük. Lüktetett a fejem, émelyegtem, szédültem.
Egy tv-műsor hatására mellőztem az étrendemből a ketreces tartású csirkét, kizárólag szabad tartásút (Tanyasi márka) vagy - amikor hozzájutok, sajnos ritkán - háznál tartott csirkét eszem. Egyik napról a másikra elmúlt a migrénem 2 éve.
Természetesen több más étel is okozhat migrént, pl. csoki, koffein, nemespenészes sajtok stb., érdemes utánaolvasni. Hallottam olyat is, hogy van, akinek a finomított cukor okozza. De érdemes a kiváltó okot megtalálni (vezess étkezési naplót, rövidebb időre hagyj el bizonyos ételeket egyesével, hogy ki tudd szűrni, melyik okozza a panaszokat). Nekem csirke után 2-3 nappal kezdődött a migrén, de mivel rendszeresen ettem, szinte egybefolytak a fejfájások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!