Nos, a helyzet az, hogy ma reggel azt hittem csak megfáztam, és ugye az nem fertőz ezért nem aggódtam de így este hét óra fele kijöttek az influenzás tüneteim (orrdugulás, torokfájás, izomgyengeség, fáradtság, rossz közérzet, láz stb.) És az influenza ugyebár fertőző betegség... de anyu azt mondja, hogy mennem kell suliba, mert ilyen hamar nem hiányozhatok... mit kéne tennem? Mert én mennék, csak attól félek, hogy csak zavarnám az órát, és mindenki elkapná tőlem...
A megfázás is fertőz! Ugyanis nem attól leszel beteg, hogy fázol, ez egy nagy tévhit. A hideg csak gyengít az immunrendszereden, és elszaporodnak a baktériumok, vírusok a szervezetedben, és megbetegítenek.
de ha tényleg influenzás vagy, akkor irány a doki és az ágy!
én már kezdtem új munkahelyen is egy hét táppénzzel, ha beteg az ember, és magas láza van, akkor feküdni kell, nincs mese!
2013. szept. 8. 22:39
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!! :)
2013. szept. 8. 22:55
4/8 anonim válasza:
In kább ne menj, ki kell feküdni, mert szövődményt kaphatsz, ráadásul elfertőzöd a többi gyereket is, betegen felelőtlenség iskolába menni, magaddal és másokkal szemben is.
2013. szept. 9. 07:05
5/8 A kérdező kommentje:
Szia ^^
Végül nem mentem mert reggel 39°fokos lázam volt... :cc
Tudom, sajnos hajlamos vagyok a szövődményekre múltkor a veséimmel szenvedtem meg :((
2013. szept. 9. 13:57
6/8 anonim válasza:
Akkor vigyázz magadra, feküdd ki és vegyél bio boltban méhpempős mézet, ha ebből naponta megeszel 1 mokkáskanálnyit, akkor az immunrendszered erősebb lesz és kevésbé kapod el a betegségeket, illteve hamarabb meggyógyulsz, nálam bevált.
2013. szept. 9. 14:32
7/8 anonim válasza:
Jobb, hogy nem mentél. Én speciel utálom, amikor valaki betegen jön iskolába és megfertőz másokat, na meg a gyógyuláshoz nem épp alkalmas helyszín a suli.
Ne foglalkozz ezzel az "ilyen hamar nem hiányozhatsz" badarsággal, az egészséged fontosabb! :)
2013. szept. 9. 20:14
8/8 Danna99 válasza:
Semmiképp ne menj suliba!
Én is így jártam most itthon fulladozom mert az egyik osztálytársam úgy jött suliba hogy hurutosan köhögött meg megfázott és én elkaptam tőle!
Úgyhogy itthon szenvedek szépen csöndben! (már ha a hangos köhögést lehet csöndesnek nevezni) :) Na szóval ilyenkor semiképp ne menj mert másokat is megfertőzhetsz!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!