Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek lehet HIV fertőzésem?

Szerintetek lehet HIV fertőzésem?

Figyelt kérdés
3 hete megismertem egy srácot, de csak 1 napot töltöttünk együtt. Nap végén csókolóztunk, de nem feküdtem le vele. pár nappal ezelőtt magas lázam lett, és most piros kiütések is jöttek ki az arcomon és a törzsemen, és fáj a torkom. Lehet hogy megfertőzött?

2013. aug. 29. 15:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
én úgy tudom nyállal nem fertőzhet meg. Hacsak nincs egy seb a szádban valahol. Szerintem kicsit hipohonder vagy, és a HIV tünetei amúgy sem jelentkeznek ilyen hamar... Ha nagyon ráparáztál, akkor végeztess tesztet.
2013. aug. 29. 15:03
 2/12 anonim ***** válasza:
Hihetetlen, hogy ennyire nem vagy tisztába a dolgokkal. A HIV sexuális, parenteralis (kábítószerélvezők, vérkészítmény - de ez ma már borzasztó ritka - és vertikális (anyáról magzatra) úton terjed. Inkubációs ideje serológiailag 1-3 hónap, klinikailag, míg a tünetek megjelennek 10 év, tápláltságtól, kortól, immunstatusztól függően. Tünetei egyébként éjszakai láz, izzadás, fogyás, hasmenés, Encephalopathia, polyneuropathia, myopathia
2013. aug. 29. 15:10
 3/12 anonim ***** válasza:

Nagyon szomorú hogy értelmes emberként ennyire hülye vagy.

És nem értem hogy jutsz el oda hogy rögtön HIV fertőzöttnek tituláld a partnered...Éljen a magyar oktatás!

2013. aug. 29. 15:10
 4/12 anonim ***** válasza:
A vírus lappangási ideje akár 20-30 év is lehet..
2013. aug. 29. 15:16
 5/12 anonim ***** válasza:

A HIV fertőzéshez legalább 10 liter nyál kellene, vagy mindkettőtöknek egy seb a száján, hogy csókkal tudjon terjedni.

A Kaposy szarkóma, aminek te a piros kiütést gondolod, az immunhiányos állapot utolsó stádiumában jelenik meg.

2013. aug. 29. 15:27
 6/12 anonim ***** válasza:
Szia! A HIV fertőzésnek van egy olyan stádiuma, amit akut HIV fertőzésnek hívnak. Ez a vírusbejutástól számítva kb 4 hét után szokott jelentkezni. A tünetek egészen hasonlóak ahhoz, amit leírtál, viszont a körülmények egyáltalán nem utalnak arra, hogy ez HIV fertőzés lenne. Tudod a fiúról, hogy HIV pozitív? Még ha az is lenne, csókolózás útján szinte lehetetlen átvinni a fertőzést. A legjobban anális szex útján terjed, Magyarországon ez főleg a homoszexuális férfiakat érinti. Második leggyakoribb átviteli mód a hagyományos heteroszexuális aktus során jön létre. Orális szexszel főleg úgy tud terjedni, ha a lány lenyeli a spermát. Az esetedben én inkább mononukleózisra gondolnék. Lázad van?
2013. aug. 29. 15:34
 7/12 anonim ***** válasza:
A lenyelt sperma is csak akkor veszélye, ha a lánynak gyomorfekélye van, a gyomorsavat nem bírják a vírusok sokáig.
2013. aug. 29. 15:36
 8/12 anonim ***** válasza:
Az utolsó hozzászólás kicsit ellentmondásos, mivel akinek gyomorfekélye van, annak jó eséllyel pont hogy sok a gyomorsava.
2013. aug. 29. 16:08
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi a kommenteket, sokat segítettetek és főképpen megnyugtattatok :)
2013. aug. 29. 16:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Viszont akinek fekélye van a sok savtól, szed rá savlekötőt és érzékenyebb lesz minden más fertőzésre is:)
2013. aug. 29. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!