Elvileg felső légúti fertőzésem van, de antibiotikumot és Loratadint írt föl az orvos és szedem is, de nincs túlzott javulás, mit tehetek?
Figyelt kérdés
Hogy tudok segíteni magamon ?
Ez biztos az ?
A tünetek: nagyon fáj a mandulámnál. Képtelen vagyok nyelni, beszélni stb..
2013. jún. 1. 14:07
1/6 anonim válasza:
A Loratadin nem antibiotikum, hanem allergiákban szokták alkalmazni, antihisztamin. Ha bakteriális, vagy virális mandulagyulladásod van, ez nem fog rá hatni sajnos, semmilyen fertőzésre nem jó. Menj vissza hétfőn a háziorvoshoz ha teheted, addig tünetileg kúráld magad (sok folyadék, kamilla tea, C vitamin, torokfertőtlenítő, fájdalomcsillapító, pihenés).
2/6 A kérdező kommentje:
94%-os olvasni tudni kéne. ÉS van odaírva, nem vessző.
2013. jún. 1. 16:33
3/6 anonim válasza:
Bocs, csak gyorsan olvastam, csodálkoztam is a gyógyszerválasztáson. Az antibiotikumról meg annyit, hogy lehet, hogy pont a te kórokozód nem érzékeny rá, vagy vírusos a fertőzés, akkor meg nem hat. Én februárban voltam úgy, hogy nyelni sem bírtam, úgy fájt a torkom, mint előtte soha. Jó kis hagyományos gyógymód vált be, nem a gyógyszer: foghagyma összenyomva mézzel elkeverve, ebből eszegettem. Tudom nem túl guszta, de tényleg jó.
4/6 A kérdező kommentje:
Ha vírusos a fertőzés, mit lehet tenni vele ?
Az orvosok kb. nem vesznek komolyan..
Most elkezdtem öblögetni glycosepttel, ez szerintem jó ötlet. Napi 3x fogok 1hétig..
Neked mi volt a problémád, mit mondott az orvos ?
S csak ennyit csináltál és elmúlt ?????:)
Nekem nincs lázam, vagy bármi más. Csak ez, bár pont elég..
Köszönöm!!
2013. jún. 1. 20:08
5/6 anonim válasza:
Nekem influenzát mondott az orvos, ezért nem kaptam antibiotikumot, engem se vettek komolyan, ilyennel szinte senkit nem szoktak. A manduláimat már rég kivették, a jobboldali garatívem volt gyakorlatilag bíborvörös, még én is láttam a tükörben. A fertőtlenítés és a fájdalomcsillapítás marad. Ha gondolod vegyél olyan torokfertőtlenítő tablettát, amiben lidocain is van (ha nem vagy rá érzékeny), például Strepsils plus. Én a mézes cuccon kívül nagy dózisban nyomtam a C vitamint, Rubophent (napi 2-őt, 3-at, mivel lázam is volt) és kaptam kölcsön Bioptron lámpát amivel világítottam, de így is kellett 5-6 nap a javulásig. Hát akkor jobbulást, és kitartás. Szia
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.:)
2013. jún. 1. 20:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!