13 éves vagyok, rosszra gyanakszom, ugye nem komoly?
14 éves lány vagyok és 12 éves korom óta ez van. :/ 60/40-es átlagvérnyomásom van.Minden évben kivizsgálnak (ultrahang,vérvétel,ételallergia-teszt meg hasonlók.) Én már ájultam is el emiatt.Az egyik orvos azt mondta h a hormonok miatt van,majd később beáll.(Voltam vagy 4 orvosnál,mind azt mondta h semmi bajom.)
2013. aug. 27. 09:16
"Alacsony vérnyomás esetén elsősorban az agyi keringés zavarait észleljük, mely szédülés, kábultság, látászavar, fejfájás, ájulás formájában jelentkezhet. A rosszullétet a szimpatikus idegrendszer kompenzációja követi, mely szapora szívveréssel, hideg, sápadt végtagokkal, émelygéssel, izzadással jár. Alacsony vérnyomás tartós fennállása esetén a teljesítőképesség csökkenése, fáradékonyság, hosszan tartó reggeli ébredés, koncentrációzavar léphet fel. További panasz lehet az alvászavar, a depresszió, a fejfájás, a fülzúgás is. Helyzetváltoztatáshoz kötött alacsony vérnyomásnál fekvésből történő felálláskor jelentkezhet szemkáprázás, szédülés, homályos látás, ájulás. A helyzetváltoztatás kapcsán kialakult alacsony vérnyomás különösen súlyos formája, amikor a rosszullét tünete szívmegállás, melyet eszméletvesztés kísér. "
2013. aug. 27. 09:26
13/21 A kérdező kommentje:
Te is dülöngélve jársz, és te is érzel valami forró kellemetlen érzést hatul a fejedben?
14/21 A kérdező kommentje:
Vérnyomással nincs baj, azt megmértük és az rendben van. Minek lehetnek még ezek a tünetei?
Ne most mérd meg,hanem akkor amikor felállsz,hirtelen helyzetet változtatsz. Vagy most is szédülsz?
2013. aug. 27. 11:30
Vérnyomást nem egyszer kell mérni. Minden testhelyzetben megváltozik. Vezess naplót rőla, írd le egy füzetbe milyen értékeket mérsz és azt egy idő után (1hónap) add le a háziorvosodnak ő megnézi esetleg beutal máshova. De ezt gyógyszerrel be lehet állítani nem nagy dolog.
reggel mikor felébredsz mérd meg a vérnyomásod fekve. aztán állj fel állj 1-3 percig mérd meg újra. Mérd meg napközben is és este is. Jegyezz fel minden tünetet, mennyit ettél, mit mikor, mennyit ittál volt e valami szokatlan a napodban stb.
Az agydaganat tünetei nem ilyenek, jellemzőbb a beszédzavar, erős fejfájás, aluszékonyság, hányás.
22/L ápoló
2013. aug. 27. 11:41
17/21 A kérdező kommentje:
De gyereknél is elöfordulhat? Keveset szoktam inni. Nagyon. Lehet, attól van?
Az is lehet. sőt.... Ha nem iszol eleget a tested az agyadtól vonja el a vizet amitől az agyszövetek összeszűkülnek eltávolodnak a koponyától és így fejfájást okoznak. A többi tünet is valószínüleg ettől van.
2013. aug. 27. 12:54
Na jó. Válasz a kérdésedre,igen szokott gyerekeknél is agydaganat lenni.
De annak egyéb tünetei is vannak.
Ha ennyire aggódsz,menj el az orvosodhoz,ha kell kivizsgáltat,akkor talán megnyugszol.
2013. aug. 27. 18:28
20/21 A kérdező kommentje:
Beszédzavarom is van néha
Kapcsolódó kérdések: