Ételmérgezés, fertőzés, vagy napszúrás?
Én vigyázok otthon a tesómra és tegnap sírva hívott fel, hogy nagyon fáj a feje, el kellett érte mennem a napközibe. Azt mondta, hogy gyöngyöt fűztek és egy fa alatt voltak reggel 9től fél 1ig (37 fok volt) és bár ivott eleget, de meleg volt és nem tudta felhúzni a sapkáját (felmostak és nem mehetett vissza érte, nehogy tönkretegye más munkáját) akkor még csak a feje fájt, de annyira, hogy sírdogált. Kapott gyógyszert rá, borogatást, behúztuk a függönyöket és pihent, reggel azt mondta, még egy picit szédülget, de jól van és elmenne megint. Ma benn voltak, de fél 1 körül ismét sírva hívott, hogy hányt és fáj a feje. Amikor odaértem, akkor még 3x hányt, most ismét otthon van velem, pár napig biztosan itt is marad a hűvösebb szobában behúzott függönnyel, pihengél szépen a csendben. Azóta is hányt, láza nincs, de a feje fáj eléggé. Mielőtt hányni kezdett, sokat ivott, jóval kevesebb jött ki, mint amennyit megitattam vele, de aggódok. A napköziben azt mondták, hogy nincs más beteg, itthon is mindenki egészséges, strandon sem jártunk mostanában és buszra sem szállt. Szerintetek napszúrást/hőgutát kaphatott, vagy elkapott valamit? Lehetséges, hogy csak a 2. napon kezdjen el hányni? Hasmenése nincs.
Mikorra lesz jobban? A hányás sokáig elhúzódhat? Köszönöm előre is minden jó szándékú embernek a segítséget!!!
Itt egy cikk róla, ezek szerint inkább napszúrás, olvasd el
Persze nem ártana orvost hívni hozzá.
Köszönöm! Remélem, hogy már jól lesz.
Kapott egy fél daedalont, azóta nem hányt szegénykém. A fejfájása is jobb lett. Remélem, hogy éjszaka is jól lesz és holnapra kutya baja sem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!