Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek lehet valami?

Szerintetek lehet valami?

Figyelt kérdés
Július 25,26,27-én elmentünk kirándulni Hollóházára. Hazajöttünk szombat délután. Anyukám átnézett, hogy nincs e bennem kullancs. Hétfőn reggel vettük észre, hogy a jobb vállamban van 1 kullancs. Azonnal elmentünk az orvoshoz, hogy kivegye de mire odaértünk a kullancs eltűnt. Az orvos azt mondta semmi baj nem lesz mert ahol lakunk falu nincsen fertőzött kullancs. De vasárnap reggel lementünk apummal a kertbe felszedni a szilvát és lehet, hogy akkor esett bele a hajamba. Mert mikor fürödtem este nem láttam semmit. Na szóval lehet, hogy itthon kaptam el a kullancsot de lehet, hogy Hollóházán és hazahoztuk a cuccunkban. Na és pár napja viszket a kullancs csípés helye én mindig fújom, hogy ne nyúljak hozzá. Már tegnap alig látszott. Anyukám mondta, hogy nem fog soha eltűnni a kullancs csípés helye. Neki se tűnt el. Már teljesen halvány volt pár napja. Most pedig látom, hogy piros. Anyukám azt mondja, hogy semmi baj lehet, hogy este megvakartam álmomban. Augusztus 20.-án megyünk vérvételre. De nagyon kíváncsi vagyok, hogy biztos nem lesz e semmi baja. Amúgy semmi folt nem jelent meg rajtam. Keresztapukámat 2 kullancs csípte meg. Kereszt anyum kivette belőle mind 2-őt csak az egyiknek beletört a feje. Azt mondták, hogy az ő kullancsuknak a csípés helye már cseresznye nagyságú. Közben az enyém semmit sem nőtt. Ugyan olyan kicsi mint volt. Szóval én 1 kicsit aggódok anyukám azt mondta, hogy elvakartam este. Én meg hiszek neki mivel a szemem allergiás és azt szoktam vakarni mindig álmomban és reggelre szinte nem bírom kinyitni a szemem mert annyira elvakarom. De a szem vakarás már megoldódott. Szóval szerintetek nem lesz semmi baj?

2013. aug. 6. 13:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Vérvétel nélkül senki sem mondhat biztosat, nekem sokáig, hónapokig látszott a helye. Ha mész vérvételre, az jó, mert az a legbiztosabb. A vérvétel eredménye sokára jöhet meg, 4-5, vagy még több hét. Ha a közeljövőben belázasodsz, vagy nagyon levert lennél, akkor menj orvoshoz és mondd mindenképpen a kullancsot, de szerencsére nem túl nagy az esély arra, hogy Lyme kórt szedj össze. Ha lyme-kóros lennél, akkor a következő tüneteket is észreveheted: beáll a nyakad, fáj a tarkód (nem kicsit) és mindenféle foltok vannak rajtad. (Máshol is lehet, mint ahol a csípés volt.)

Ne pánikolj, csak menj el vérvételre és mondd a dokinak, ha mostanában erős lázad, vagy a fent említett tünetek bármelyike jelentkezne!

2013. aug. 6. 16:22
 2/3 anonim ***** válasza:
Jah, igen. első voltam. Szóval nekem sem volt Lyme-kórom, megúsztam, de én is féltem. És sajnos tényleg megmaradhat a helye.
2013. aug. 6. 16:25
 3/3 A kérdező kommentje:
Hát eddig kicsit sem voltam lázas. Levert sem :). Aztán a nyakam pedig attól fáj 1 kicsit de csak 1 nagyon kicsit és ritkán mert szombaton 1 kezesélben vettem részt. És amiatt. Anyukámnak is fáj. Szóval eddig semmilyen tünet nem jelentkezett amit írtál.
2013. aug. 6. 16:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!