Asztmás vagyok, most "bíráljam" felül az orvost? Ti mit tennétek?
Tudom elég furán tettem fel a kérdést de leírom miért:
Régóta asztmás vagyok. terhesség alatt nem jelentkezett az asztmám. régebben Alvesot használtam és mellé Ventolint.- Húsvétkor viszont volt egy csúnya fulladásos betegségem és ismét gyógyszert kaptam. Symbicortot és Mondeot. most megint beteg lettem, és ugyanolyan fulladásos tüneteim voltak mint mikor nem szedtem semmit. visszamentem a dokihoz, aki azt mondta jó nekem ez amit most szedek, de! kiderítettük hogy mióta szedem gyakran ég a gyomrom, és erős gyomorsav is vissza szokott jönni. Azt mondja ez a symbicort mellékhatása, de szedjek rá Quamatel minit. csakhogy nekem előtte sosem volt ilyen gondom. azt mondta ha mégis túl sok lenne a sav akkor majd lehet ad másik gyógyszert, vagy ki kell vizsgálni mitől van a sav mert hogy attól is fulladhatok, köhöghetek. ez oké, de tükrözést nem akarok mert savam csak ettől van mióta szedem. most menjek vissza hogy nem akarom ezzel tönkretenni a gyomromat? hogy írják fel nekem az Alvescot? vagy szedjem a symbicortot és ki tudja mit tesz a sav majd a gyomrommal? tanácstalan vagyok. van egy orvos akit kedvelek, nagyon jó doki, de sokszor helyettesíti az ki most van. arra gondoltam elmegyek a másik magánrendelésére. Ti mit tennétek? Bocs ha netán értetlenül írtam le.
Én elmennék a másik dokihoz (vagy beszélnék azzal, akinél eddig voltam), hogy szeretnék másik gyógyszert. Nem mondanám meg, hogy mit írjon, csak azt, hogy ettől ég a gyomrom és szeretnék másikat kipróbálni.
Ha meg nem hatna rendesen a másik gyógyszer, akkor elfogadnám az orvos javaslatát.
köszönöm. az a baj hogy a másik orvos az maszek. ma kérdeztem 5ezer a vizsgálat.
a tegnapi doki azt mondta szedjem hozzá a quamatel tablettát hogy ne égjen a gyomrom. most bevallom nem használom a symbicortot megnézem a gyomorégés, savtermelés elmúlik e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!