Egy bunkó kérdés lehet a Down-kórosokról?
Így van, igen. A küllemük és kórélettani sajátosságaik is megegyezik. Ilyen a rövid és benyomott orrgyök, a szemzugok nem megfelelő távolsága, kicsi elálló fülek, az orrjáratok nem megfelelő átjárhatósága miatt a száj nyitott és nem ritkán a nyelv is kitüremkedik. Ezek mutatják együttesen ezt a jellegzetes képet. De emellett vannak belső elváltozások is a 21. kromoszóma triszómiája esetén fenálló Down-szindrómának. Ilyenek a fül- és hallás, szív és érrendszeri illetve az emésztőtraktusban fennálló bélproblémák is e genetikai betegség velejárója. Emellett átlagosan 50-60 körüli intelligencia hányados. Ez egy nagyon szörnyű betegség, de az érdeklődésed értékelendő és egyáltalán nem bunkó.
Üdv!
Thx a válaszokat, akkor nem csak én látom így.
Az 50-60-as IQ pedig az a baj, h nem csak az ilyen betegekre jellemző manapság, elég gyakorinak gondolom.
Egyébként még ilyen fogproblémát is láttam szinte mindegyiknél, feketének látszik sok.
6: En forditva gondolkoztam amikor irtam az IQ-s dolgot. En beszelgetes alapjan dontom el h ki ertelmes, ki nem, s ugy gondoltam, h ezeknek az emberwknek nem lehet az IQ-ja 50-60 folott. Sztem se biztos, h egy ilyen teszt alapjan meg lehet itelni az embert.
72 vagy 62 eves tenyleg? (telon nem nagyon tudom visszanezni), s ebben a korban gep elott? Szep, nalunk a szulok a gepet se tudjak bekapcsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!