Térdfájás, ropogás 20on évesen. Járt már így más is ilyen fiatalon?
Egyből porckopásra gondoltam, hisz már hónapok óta ropog a térdem. A neten próbáltam utána nézni, és azt olvastam, hogy a porckopás csak az időseknél fordul elő, tehát valószínű nem az a baj. Mostanra már nem csak ropog, de fáj is a térdem. Elmentem az orvoshoz, de ma nem volt ott, úgyhogy csak a gyógyszertárba mentem, és kaptam valami porc erősítő tablettát. ArtroStop Rapid+ a neve. Szerintetek ez használni fog ?
Ha porckopás csak időseknél fordul elő, akkor valószínű nekem nem a porcokkal van a problémám, de ez porc erősítő...
Szia!
Nekem harminc éve, 13 éves korom óta ropog a térdem, néha fáj is. Ortopédiára kell vele menni (beutaló, időpont kell). Én is így tettem, a doki azt mondta, ha ropog, az még nem baj, ha fáj is, az igen.
Nekem porcépítőt írt fel (Condrosulf), amit háromh ónapig kell enni, utána szünet, majd megint három hónap. Nem mondom, hogy "hú, de bevált", de ez van.
A lányaim is eszik ezt a gyógyszert, mert porclágyulás van a térdükben, amit jó, hogy észrevettek, mert később fájhat.
Tehát röviden: irány az ortopédia.
valószínű pont a munkád miatt van térdporckopásod, a létramászás mint mozgás, hogy a súlyodat hirtelen, viszonylag függőlegesen kell emelned.
Megfelelő térdvédővel enyhíthető szerintem ez a baj, és azt tanácsolom mellőzd a koffeines, és /vagy széndavas italokat! (És egy jó ortopédorvost is keress meg)
6-os vagyok!
Utolsónak írom, hogy igen, már elindultunk más irányba is, köszönöm tanácsodat!:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!