Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Gyerekkorom óta szenvedek...

Gyerekkorom óta szenvedek migrénes fejfájástól. Vajon a neurálterápia vagy az akupunktúra segíthet megszüntetni? Vagy ha bárkinek van valamilyen BEVÁLT gyógymódja, szívesen venném, ha megosztaná velem!

Figyelt kérdés
Hosszú ideje járok neurológushoz, semmilyen okot nem találtak, hogy mi okozhatja a gyakori és kínzó fejfájásaimat, sem a CT-n, sem az MR-en, sem a szememet vizsgáló kismilliónyi vizsgálat során. Huszonpár éves koromra teljesen tönkretettem a gyomromat a sok fájdalomcsillapítóval, és a most szedett migrénmegelőző gyógyszer sem tesz neki jót, amit minden nap be kell vennem, viszont még ennek ellenére is túl gyakran (1-2 hetente biztosan, de van, hogy gyakrabban) vannak migrénes rohamaim, amiket gyakorlatilag képtelen vagyok megelőzni és elmulasztani egyaránt. Sem a recept nélkül kapható, sem a vényköteles fájdalomcsillapítók nem érnek már semmit sem, illetve egy van, ami használ, de annak meg csillagászati ára van, képtelen vagyok kifizetni, és nem is akarok gyógyszereken élni. Egy szó, mint száz, egyszer s mindenkorra véget akarok vetni a migrénesdinek, mert rettenetesen megkeseríti a mindennapjaimat.

2013. máj. 22. 20:23
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
8 órát aludni... Igen, igényelném... De sajnos nem fér bele a napirendembe a munka meg a főiskola mellett. A kimerültséggel nincs gond, mert szellemileg a tanulás, fizikailag pedig a munka fáraszt el, ha az nem eléggé, hát akkor a háztartás, de sajnos sokszor még így sem tudok rendesen aludni. Folyton pörög az agyam, folyton jár valamin, egyszerűen nem tudok elaludni. Hiába fekszem le időben, órákik forgolódok, mire elalszom, reggel viszont kelni kell, hogy beérjek 6-ra dolgozni, pedig akkor tudnék aludni, éjszakás héten meg aztán végképp nem tudom magam kipihenni, ha nagy nehezen elalszom 9-10 óra körül, mindig felébredek délben, hogy ebédelni kéne, pedig szoktam enni egy keveset lefekvés előtt, hogy ezt megelőzzem, de nem tudom becsapni a szervezetemet. Vagy ha nem arra ébredek meg, hogy éhes vagyok, akkor a szomszédok vernek fel, ugye ők rendes nappali életet élnek, füvet nyírnak, barkácsolnak, építkeznek, satöbbi. Próbáltam füldugóval aludni, de akkor meg attól nem tudok, hogy nyomja a fülemet, szóval mindig van valami bajom. Akkor tudom magamat igazán kipihenni, ha hosszabb ideig szabadságon vagyok, esetleg hazautazom a szüleimhez, nem kell sem a munkával, sem a tanulással, sem a házimunkával törődnöm, gyakorlatilag (már elnézést a kifejezésért) ki van nyalva a s.ggem. Na akkor képes vagyok minden nap 8-9 órát nyugodtan végigaludni, és ezekben az időszakokban még híre sincs a fejfájásnak. Csak hát sajnos az élet nem fenékig tejfel. Maradok folyamatosan hullafáradt, kialvatlan, fejfásós. Majd ha meglesz a diplomám, remélem kapok egy egyműszakos munkahelyet a cégnél, és legalább ez a része rendeződik a dolognak.
2013. jún. 12. 15:56
 12/15 A kérdező kommentje:
Szerintem nincs konkréten összefüggésben az időjárással a migrénem, legalábbis nekem nem sikerült felfedeznem, még mikor naplót vezettem róla sem. Az mondjuk egyértelmű, hogy a szeles időt nem viselem jól, tehát amikor erős szél fúj, mindig megfájdul a fejem, de nem kizárólag akkor. Ha van weboldala a klinikának, szívesen megnézném, bár egyelőre sajnos tartok tőle, hogy nem fér bele a keretembe, hacsak a családot meg nem tudom győzni, hogy támogassanak egy kicsit :) Szóval ide azt a linket vagy telefonszámot vagy címet, vagy bármit! Köszönöm!
2013. jún. 12. 15:57
 13/15 anonim ***** válasza:

Lelki okok is csinálhatják, akár még gyerekkorban is.

Pszichológus látott már? Viccen kívül, tehát nem gúnyűzés akar lenni.

2013. júl. 24. 15:04
 14/15 A kérdező kommentje:
Update: jártam egy pár alkalmas akupunktúrás kúrán, azóta megszűnt a migrénem :)
2015. júl. 23. 19:01
 15/15 anonim ***** válasza:

De örülök! Azóta teljesen kimaradtak? Én is kipróbálnám.

Első válaszoló :-)

2015. júl. 26. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!