Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Az mire utllal?Ha az éhgyomri...

Az mire utllal?Ha az éhgyomri cukorérték 6.6 lett,2órával a glukóz terhelés után pedog 6.2.Ezek az eredményeim lettek,az első vérvétel után mértek egyet ujjbegyvől véve,vércukormérővel az az eredmény 7 lett.Orvoshoz 2 nap múlva kell visszamennem.

Figyelt kérdés

márc. 26. 13:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Ir vagy cukorbetegségre is utalhat.
márc. 26. 13:31
 2/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
Semmi, komolytalan volt a mérés, a terheléses cukrot, és inzulint főleg nem mérnek sehol vércukorméróvel, bizonytalan, a 6,7 és a 6,2 is simán lehet akár 5,4 is.
márc. 26. 14:41
 3/4 A kérdező kommentje:
A 6.6 éhgyomri és a 6.2 a 2 órás terhelés utáni vénából vett labori eredmény.A 7-es érték lett ujjbegyböl véve vércukormérővel mérve éhgyomorra miután vettek a vénából is vért.
márc. 26. 15:21
 4/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ja, értem, bocsánat, akkor félreértettem. Tudni kellene az inzulin értékeket is ezekhez, meg a Homa indexet. Nem tudom annál a labornál mennyi a cukor határérték,de a tied nem annyira magas. Ha azt vesszük, hogy az éhomi 6,6, a 2 órás terhelés után 6,2,akkor az éppen jó lehet, visszatér az alapra, jól reagál a szervezeted. Az a kérdés, hogy ez a 6 feletti mindig ennyi vagy csak most, esetleg mégsem voltál éhgyomorra, mikor ettél cukrosat, szénhidrátot előtte, mit ittál, stb., a 2 óra várakozás alatt is kell inni sok vizet, stb.
márc. 26. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!