Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi a különbség a két pirula...

Mi a különbség a két pirula között?

Figyelt kérdés
Eddig "Meforált" szedtem és rosszul tűrte a szervezetem. Most ""Merckformin XR 1000 mg." ra váltotta a magán dokim, de még rosszabbul vagyok tőle! Éhgyomri mérésem általában 11-13 között van. Mi a teendőm, szedjem, esetleg hagyjam abba? Nem tudok több pénzt kiadni a dokinak, hogy kérdezzek!

#Vércukorra, pirulaváltás, cukorérték,
2023. máj. 11. 20:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Olvasd el a tájékoztatót.

Válts életmódot .

Ha nem megy háziorvos, beutalás, diabetológia.

2023. máj. 11. 21:28
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezeken már túl vagyok, mint fentebb írtam! Pont azért érdeklődöm, nem szeretném szúrni magam! Háziorvos, diabetológus OEP alapon inzulint javasol.
2023. máj. 12. 12:09
 3/6 anonim ***** válasza:

10 fölötti cukrok kicsinálják a vesédet. Mi az antidiabetikum amit szedsz?

A metformin után nem jön egyből az inzulin, kérdezz még a dokidtól, mozogj többet , vedd vissza a szénhidrátot.

2023. máj. 12. 20:58
 4/6 A kérdező kommentje:
Már nem szedek semmit, főleg "antidiabetikumot", mert még élni akarok! Egyébkén az milyen pirula, mire jó?
2023. máj. 13. 14:06
 5/6 anonim ***** válasza:
A 10.09 válaszodból következik, ha igaz lenne amit írtál. Bocs hogy zavartalak. Szia!
2023. máj. 13. 14:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha valaki nem I-es tipusú cukorbeteg, akkor igen nagymértékben tudja SAJÁT MAGA, RADIKÁLIS ÉLETMÓDVÁLTÁSSAL jó irányba befolyásolni az állapotát.

Ugyanígy ROSSZ IRÁNYBA is te magad változtatod, ha nem vagy képes folyamatosan diétázni, testmozgást végezni.

Hosszú távon 10 mmol/l feletti glükóz érték szép lassan kinyírja a szerveidet. Nem ma, lehet, hogy csak évtizedek múlva, fogsz dialízisre szorulni, vagy levágják a lábadat az érszűkület miatt, de ez az út oda vezet, ha nem vagy hajlandó a változásra.

Ehhez kellenek a gyógyszerek is. Megpróbálhatod kisebb adaggal, mint amit felírtak, és szükség esetén lassan emelni a dózison. Ha pedig odafigyelsz arra, mit és mennyit eszel, rendszeres testmozgásba fogsz (lehet ez akár csak mindennapos intenzív tempójú séta), lefogysz, akkor az várható, hogy a gyógyszerből egyre kevesebb fog kelleni.

Csodapirula nincs. A gyógyuláshoz te magad is kellesz.

2023. okt. 23. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!