Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ennyi antibiotikumtól lesz...

Ennyi antibiotikumtól lesz valami bajom ilyen rövid időn belül?

Figyelt kérdés

Tavalyi évben októberben kellett szednem antibiotikumot, aztán novemberben ismét szedtem és most megint beteg vagyok, amire felírták az antibiotikumot.

Vírusos fertőzésnek indulnak, de nem tudok belőlük kigyógyulni és felülfertőződik utána.

Csak nagyon félek, hogy ennyi gyógyszertől meg valami bajom lesz.

tegnap 17:36
 1/5 anonim ***** válasza:

A bélflórádnak árthat az antibiotikum. Ha rendszeresen szeded, sérül, emésztési problémáid lehetnek tőle. Viszont ez ideiglenes, változatos étrend mellett pár hónap alatt visszaáll az egyensúly.

A fülfertőzés viszont maradandó halláskárosodást is okozhat. Ha komoly és magától nem gyógyul, akkor mindenképp szedd, nem érdemes kockáztatni.

Nekem is ez van, évente párszor sajnos KELL penicillint szednem, bakteriális középfülfertőzésekre. Ez van.

tegnap 17:46
 2/5 anonim ***** válasza:
A vírusfertözésekre az antibiotikum nem használ, teljesen értelmetlen dolog felíratni és szedni.
tegnap 17:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Kettes egy barom, fogalma sincs arról, hogy mit beszél, ne figyelj rá. A vírusfertőzés okozta fülgyulladás az esetek KILENCVEN százalékában bakteriális. :)
tegnap 17:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Fülfertőzést mondjuk nem említ a kérdés, nem tudjuk milyen felülfertőződése lesz a kérdezőnek.
tegnap 19:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Teljesen indokolt, ha ilyen visszatérő, vagy sűrű megbetegedés van, bár nem írtad pontosan mi, de pl. egy torokgyulladást, mandulagyulladást okozhat baktérium is. Hogy árt-e, hát ezt nem lehet előre tudni, rezisztenciát okozhat, bélflórát, szájflórát tönkreteszi, de hónapok múlva helyreáll.
tegnap 21:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!