Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szívinfarktust össze lehet...

Szívinfarktust össze lehet téveszteni más fájdalommal? Valaki aki esetleg tisztába van ezzel le tudna irni hogy valójában “mit is érez az ember”

Figyelt kérdés

20 éves vagyok. Tegnap este például bal oldalon a mellkasom nagyon szúrt es egész a hatamig ereztem. Es kis szünetekkel egy pár percig folyamatosan beszurt. Utana a bal kisujjamon ereztem hogy zsibbad kicsit.

A szuro érzés pár percen belül elmúlt es a zsibbadas is utana.

Gondolom ha valójában valami ilyen lett volna nem itt irnek mar viszont nagyon paraztam es alig mertem elaludni

jan. 28. 07:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A reflux szokott még szívtájékon szúró fájdalmat okozni.
jan. 28. 07:35
 2/5 anonim válasza:
81%
Szia a párom hipochonder volt és szörnyű időszak volt. A hátába egy idegszal volt be akadva ami a szívéhez sugárzott előre es a keze zsibbadt tőle és minden hétvégén azthitte infarktusa van. Járt a sürgősségire is...csinaltak neki mindig ekg-t és mondták neki hogy értse meg nincs szivinfarktusa járjon el masszazsra.
jan. 28. 08:07
 3/5 A kérdező kommentje:

#2 Igen bennem is van egy kis hipochonder csak sajnos én nagyon el sem merek menni az orvoshoz ezért ekg szinte kizárva. Főleg ha kiderul hogy tényleg minden rendben akkor meg hülyének is néznek hogy túlzásba esek es rögtön ekg kell főleg ennyi idősen.

Próbálom azert mindig azt gondolni hogyha tényleg baj lenne azt érezné az ember es nem várna vele.

jan. 28. 08:34
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Persze, a betegek nagy része egyből arra gondol ha mellkasi fájdalma van.

Mentős vagyok, és szinte majdnem minden szolgálatra jut egy mellkas fájós. De csak kb 20-30%-uknál áll fenn kritikus koszorúér szűkület/elzáródás.

A fájdalmakat is elég változatosan élik meg a betegek. De akinek masszív infarktusa van azon már ránézésre látni lehet, hogy ott baj van. Egyik ilyen betegünk úgy írta le a fájdalmát, hogy szegycsontja tájékán folyamatosan szorít a mellkasa, és a fájdalma pedig mintha kést hasítanának az egész testén végig sugárzik ki a feje, a karjai és lefelé a lábai irányába is. Teljesen el volt sápadva. Na neki infarktusa volt.

Illetve legutóbbi betegünk ő nem volt ennyire rosszul, csupán szorított a mellkasa a szegycsontjánál, de nem sugárzott ki sehova. 5/10-es erősségű fájdalmat panaszolt. Egyéb panasza nem volt és nem is látszott oly nagyon betegnek. Neki is infarktusa volt, bár ő cukorbeteg, valószínűleg az is közre játszott abban, hogy a fájdalmat nem úgy élte át. Neki előzményében volt is már lábon kihordott infarktusa.

Ami téged illet, egyrészt fiatal vagy (ami nyilván nem kizáró tényező, de ilyen fiatalon minden alapbetegség nélkül azért nagyon kicsi a valószínűsége), másrészt az infarktusos fájdalmak folyamatosak és legalább 20-30 percig tartanak, és a legritkább esetben mondják az infarktusos betegek azt, hogy a mellkasi fájdalmuk jellege szúró. De ha előfordul többször is és aggódsz akkor menj el nyugodtan ügyeletre/háziorvoshoz aztán csinálnak egy EKG-t, már ha ott a háziorvos normális, mert a háziorvosokkal az a baj, hogy annak örülnének ha ki se kellene mozdulniuk otthonról és ennek ellenére megkapnák a fizetésüket.

jan. 28. 08:36
 5/5 A kérdező kommentje:

#4 Köszi szepen ez kicsit nyugtató. Alapvetően egészséges vagyok. Családban sem volt soha ismert betegseg vagy ilyen eset(legalábbis amiről tudnánk)

Kb 1honapja voltam vervetelen is es ott is minden rendben volt.

Ha esetleg ujra ereznem akkor azert a háziorvoshoz elmegyek.

jan. 28. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!