Lenne esetleg tapasztalata valakinek periorális dermatitisszel kapcsolatban?
Periorális dermatitiszem van, az alsó ajkam alatt egy kicsivel egy oldalon egy kis foltban van, hála égnek nem olyan borzasztó, nem is viszket nagyon, sőt elég ritkán inkább, viszont engem rettenetesen zavar.
Egy hete diagnosztizáltak ezzel, kaptam gyógyszertári kevert krémet de úgy különösebben semmit nem csinál. Illetve szeretnék megtudni mindent erről.
Akinek van tudna segíteni mi az ami rende hozza, és amit innentől kerülnöm kell majd. Azt tudom, hogy meleg vízzel nem nagyon szabad arcot mosni, meg a sminktermékeket is meg kell válogatni, de ezen kívül semmit nem tudok még róla.
Köszönöm szépen!
Szia🙂
3 éves kisfiamnak is ez van most, másfél éve atópiás dermatitise volt, most ilyen. Neki a szája körül itt ott piros foltok vannak, az orra sarkán is van egy kisebb piros folt. Mi is kaptunk gyógyszertári kevert krémet, ma este kiderül, hogy használ-e valamit.
A fluoridos fogkrémeket kerülni kell, arcbőrt irritáló, szárító kozmetikumokat.
Ha szedsz fogamzásgátlót elméletileg az is okozhatja, stressz is. Ha sokáig vagy napon használj fényvédőt, ne vidd túlzásba az arctisztítást, hipoallergén, illatanyagmentes kozmetikumokat próbálj használni.
Magától is gyógyul, csak az hosszú időt vesz igénybe. Igazából ennyit találtam róla, remélem segít valamennyit.🙂
Fluoridos fogkrém okoz nekem is ilyet. Nekem egyedül a Dabur Herbal gyógynövényes fogkrém vált be, dm-ben is kapható volt, Herbáriákban is. Néha hiánycikk hónapokig, pl. most is :(
Nagyon makacs bőrbaj, leginkább akkor múlik el, ha kiváltó okot megszünteted. Környezeti ártalom, vegyszer, valamilyen étel okozhatja.
Én laborban is dolgoztam, oldószerekkel, attól is periorális dermatitisem lett.
Elég brutális gyógyszereket írnak fel rá, vagy antibiotikumot, vagy retinoidot (A-vitamin származék). Mindkettő durva, én nem szedtem. Amúgy se múlik el, ha a kiváltó ok fennáll.
Mondjuk nekem spontán elmúlt most, de hosszú ideig volt.
Na és végül, ami használ neki, az egyetlen, az a szűretlen almaecet. Kb. egyharmad almaecet, kétharmad víz hígítási arányban. Nem kell félni, nem mar. Én innen veszem a szűretlen almaecetet (500 ml):
Kezeld 1-2 hétig nézd meg a hatást.
Nekem lábujj közötti gombára is használ a szűretlen almaecet (hígítva), megszünteti az elviselhetetlen viszketést éjszaka (csak akkor jön ki lábgomba nálam, ha sok cukrosat eszem, ha azt visszafogom, elmúlik rövid idő alatt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!