Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi szokott segíteni köhögés...

Mi szokott segíteni köhögés esetén? (Crohnos vagyok ezért nem merek mindent beszedni…)

Figyelt kérdés
valami amivel a mellkasi lehet kenegetni vagy bármi köhögés csillapító módszert vagy természetes készítményt elfogadnék és megköszönném ha tudnátok ajánlani (sajnos elkapott engem is ez az influenza…)

jan. 24. 09:29
 1/2 anonim ***** válasza:
Amikor a fiam nagyon köhögött, a dokinő Wick Vaporubot ajánlott neki, de ő mondjuk nem kente a mellkasára, mert sztem inkább az akkor jó, ha be van dugulva az orrod. Ami viszont nálunk mindig hat: mézes cuccok, főleg tök jól nyugtat, ha elalvás előtt egy evőkanállal elnyalogatsz. Dupla pólóban lenni mindig vagy póló+pulcsi. Éjszakára hidegpárásítás - a köhögési ingert is csökkenti, illetve ha száraz a köhögés és fel kell szakadjon, abban is segít. Most legutóbb inhalált Salvus vízzel - sokan esküsznek rá, én nem tapasztaltam a köhögésén javulást, de ártani biztos nem árt. (napi 3x, de rendes inhalátor kell hozzá, mert a sima párologtatót tönkreteszi a só). Mi szoktunk még (lila) Islát is szopogatni, a pillanatnyi ingert enyhíti, de azért hosszútávon nem hat. Meg: vagy izlandi zúzmó vagy lándzsás útifű szirupot lehet még köhögésre szedni, ami nem gyógyszer. Jobbulást!
jan. 24. 12:16
 2/2 Senior Séf ***** válasza:
Érdemes először mindig mézzel próbálkozni.
jan. 25. 14:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!