Mellrák kezelése után mennyi idő elteltével újulhat ki vagy terjedhet el?
Mellrákkal diagnosztizáltak január végén. Februárban elkezdődtek a kezelések.
Kemoterápiás kezelések után lecsökkent annyira hogy meg tudták műteni. Eltávilították a mellem és az azonos oldali hónalji nyirokcsomókat. Szerencsére a szövettanom nem lett rossz, a kemoterápia nagyon sokat segített. Sugárkezelést kaptam a kiújulás megelőzése végett, és tablettás kezelést is elkezdem szintén kiújulás megelőzés miatt. Október 7-én volt a műtétem. A szövettant meg kellett várni, sugárkezelést kaptam december 6-tól december 30-ig. Jövő héten indul a gyógyszeres kezelés.
Szerintetek ennyi idő alatt kialakulhat valahol áttét vagy ahhoz több idő kell?
Nagyon rettegek ettől, szinte pánikszerűen rettegek ha már kezd fájni valahol pl fejem vagy bárhol. Állandóan ezzel kelek és fekszek, már szinte attól fájdul meg a fejem hogy emiatt pánikolok. És ilyenkor azt hiszem agydaganatom van.
Szerintetek hogyan lehet leküzdeni ezeket a félelmeket?
Képalkotó vizsgálatokra sem mehetek állandóan mert az is szgárterheléssel jár, azok is pár havonta vannak. De nem tudok túllépni ezen. Valaki volt már hasonló helyzetben, hogyan lehet ezt feldolgozni?
Orvosaim szerint ilyen gyorsan nem terjed tovább. Bár tudom minden előfordulhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!