Székelés után sokáig kell törölni, krémes állagú széklet. Néha utólag is rá kell törölni fél óra elteltével. Mitől lehet?
Figyelt kérdés
Már néhány éve, hogy krémes állagú a székletem és sokáig kell törölni. Kb. Fél tekercs wc papírt elhasználok egy alkalommal, ami nem normális. A legtöbbször kb. Fél óra elteltével rá kell törölni, és a papíron látszik, hogy volt ott széklet.
Próbálkoztam egy ideig máshogy enni, zsíros ételek nélkül, rostban gazdagon, de nem lett változás. Sőt, sokszor puffadok, sokat szellentek.
Háziorvos nem foglalkozik vele, de a hasi ultrahangon kezdeti elzsírosodó (nem elzsírosodott) májat diagnosztizáltak. Semmi alkoholt nem fogyasztok. Esetleg van valakinek valamilyen ötlete, tippje?
2023. febr. 12. 20:51
1/7 anonim válasza:
Ha nem normális az állaga és zavaró, a gasztroenterológiai szakrendelést kell felkeresni.
2/7 anonim válasza:
Használj nedves törlőkendőt, sokkal jobb, mint egy fél tekercs papír. Ezenkívül erősítsd a záróizmot intim tornával.
3/7 anonim válasza:
Az, hogy krémes nem tragédia. Van akinék az normális. Amúgy ha jól sejtem lehet intolerancia pl. lisztérzékenység vagy laktóz, fruktóz. A puffadást SIBO okozza sokszor. De persze más is lehet.
4/7 anonim válasza:
Vegyél vizes WC papírt, nekem ez megoldotta, 4-5 db és tiszta leszek.
6/7 anonim válasza:
Hello, változott valami a helyzet, nekem is ilyen gondom van.
7/7 anonim válasza:
#6 Minden ilyen esetben gasztroenterológiai. Ez nem találgatások helye.
Azóta mi történt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!