Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Stroke után nem sokkal ha...

Stroke után nem sokkal ha tudja mozgatni a beteg a kezét lábát, beszélni is tud, mire lehet számítani?

Figyelt kérdés

Édesanyám ma kapott strokeot,gyorsan bevitte a mentő, kapott vérhigitót és mire beértek már jobban volt, megkapta a vérhigitót és 1 óra múlva be lehetett menni hozzá. Kezét lábát tudta használni, beszélni is tudott, tudta hol van, mi történt vele mostanában, illetve csiklandózásra is reagált a lába.

Mire lehet ilyen esetben számítani? Hátha van valakinek tapasztalata

jan. 8. 22:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Először is kitartást kívánok neked és anyukádnak pedig minnél hamarabb gyógyuljon meg!!!

Hosszú volt az elmúlt időszak két évben nagyon sok minden történt velem ezért röviden próbálom leírni.

Jobb oldali stroke volt, az utókezelő rehab intézetben a lelkiismeretes dolgozóknak és gyógytornászoknak köszönetem, hogy fél év toló szék és részleges jobb oldali bénulás után most önálló vagyok és autót vezetek!!! Azt hiszem ezzel mindent elmondtam. A legfontossabb, hogy nem szabad feladni, mindig legyen hited és az édesanyádnak is!!!

Lesznek mély pontok és lesznek szar szakaszok is, de soha nem szabad feladni!!!

A leírásod alapján sokkal jobban indul mint nálam volt, mivel én semmit sem éreztem jobb oldalon... Fél évig tartott az ágy, a tolószék, a rolátor, és mankó és a lépcső használat mellett az írás is újra kellett tanulnom! De itt vagyok és most is két kézzel írom ezeket a sorokat! Nagyon sok múlik a hozzá álláson és hogy higyjen abban hogy megfogja tudni csinálni!!! Nagyon lassan és nagyon sokszor éreztem hogy nem tudok magamtól zoknit venni sem, de megtanultam hogy megfelelő alázattal és szakember segítséggel menni fog!!! Legyen hited és ő legyen aki megakar gyógyulni és menni fog, csak türelem kell hozzá és megfelelő biztos támogató családi háttér!!!

Tiszta szívből kívánom hogy teljesen rendbe jöjjön és minden szíve vágya teljesüljön még ebben az életben, legyen nagyon sok boldog élmény és öröm!!! Tisztelettel. Amennyiben van kérdés privátban is irhatsz, ha tudok segíteni akkor üzenj. bpasi112@gmail.com

jan. 8. 23:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Stroke Központ volt egyből vagy Neurológia osztal
jan. 8. 23:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A legfontossabb, hogy az MR és az orvos véleménye, amit mond az teljes mértékben tartani kell!!! Nagyon fontos lenne hogy rögtön Rehabilitáció intézetbe kerüljön, mert rengeteget számít és ott vér profik vannak ott, akár gyógytornász, akár elektromos kezelésekre kell járnia, sokkal jobb ha egyből ott tudják folytatni a kezeléseket!!!

Én Bpesti vagyok és Budakeszi Rehabilitációs Intézetbe voltam és nekik köszönhetem, hogy most tudok írni beszélni és járni önállóan és már vezetni is tudok!!!

Az időjárás ami miatt nagyon sokszor érzem hogy mi volt velem, de ez már nem is érdekel, hiszen élek és nem is akárhogy, ahhoz képest ahonnan indultam!

Tehát nem szabad feladni egy pillanatra sem, legyen hitt és akarat!!! Nagyon sok erőt és kitartást kívánok mégegyszer, minden rendben lesz és újra lesz egy születésnapja! Tessék duplán ünnepelni!

jan. 8. 23:54
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a pozitív válaszokat.

A Bajcsy Zsilinszky neurológiára vitték. Szerencsére tud beszélni és mozgatni minden végtagját. Reméljük mi is a legjobbakat és hogy nem lesz baj

jan. 9. 00:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Tessék később is beszámolót írni, hogy újság, és ha van kérdés akkor nyugodtan írj és amiben tudok segítek. Nekem tiltott volt pl a papucs mindig edző cipőbe kellett sétálni a folyosón, de úgy is sikerült időnként pofára esnem ha nem fognak meg időben. Mindenképp próbáljátok majd tovább vinni Rehabilitációs intézetbe mert ő neki is meg kell tanulni egy új élet módot, és finom hangolást a mindennapokban.
jan. 9. 01:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Mennyi idős az Anyukád?

Hatvan körüli ?

jan. 9. 11:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Ugye infúzióba kapta a vérhigítót ?
jan. 9. 11:50
 8/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Szerencsére minden baj nélkül túl vészelte, se bénulás, se beszéd zavar,sem tudat kiesése nem lett a gyors orvosi ellátásnak köszönhetően. Kap gyógyszereket ami gátolja a stroke kialakulását illetve a egy bizonyos gyógyszer programba is bevették, így fél évente kell járnia CT/Mr-re, illetve kontrollra. Ha mindegy jól alakul jövöhét kedden, szerdán haza is engedik

jan. 9. 14:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Akkor nagyon vigyáznak rá az angyalok! Örülök neki és remélem minnél hamarabb újra a régi lesz! A kontroll MR v CT tessék időben bejelentkezni mert nagyon nagy a várakozási idő, minden helyen más! Mihamarabbi épüljön fel és legyen sok öröm és boldogság a családban! Tisztelettel.
jan. 9. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!