IV-es stádiumú vastagbél ráknál mire lehet számítani?
Derült égből villámcsapásként, kb. fél évvel ezelőtt édesapámat sajnos ezzel a rákfajtával diagnosztizálták. Kapta a kemoterápiás kezelést, most újra műtét előtt áll, hogy az áttéteket eltávolítsák a májról és a lépet kivegyék. Sokat olvasgattam az egésszel kapcsolatban, vannak, akiknek sikerült kigyógyulni belőle. A kemoterápiát jól bírja, nem volt hajhullás, vagy efféle mellékhatás, ugyan úgy megy és csinálja a dolgait mint edddig. A legrosszabb, az a lelki nyomás ami mindenkin rajta van a diagnózis óta. Van akinek hozzátartozója, szerette legyőzte ezt?
Köszönöm a válaszokat.
Anyámnál ugyanez volt, a kemonak nincs hatása azért nem hullik a haja és azért nincs semmi baja tőle, vagy nem kapja meg a szert valójában. Ebben az állapotban nem sok a gyógyulási esély, de attól is függ, hogy az áttét merre terjed. Szerintem max. 1 év. Az áttéteket operálgathatják, de mindig újra előjönnek, a primer tumor lenne a megoldás.
Anyám kb. 1 évig élt így.
De remélem nálad megoldódik, a nyomás nagyon nagy és borzalmas időszakok ezek, én teljesen kivoltam bukva.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod, és sajnálom édesanyád! :( Brutális dolog ez! A primer tumor el lett távolítva még az első műtét során. Folfox-ot kapott ha jól tudom. Biztos hogy kapta, ilyen nyakba akasztós adagolót is hozott haza.
Nem is nagyon tudok koncentrálni semmire sem, bármennyire is próbál az ember pozitív maradni, ott lappang a gondolat mindig bennem, hogy mi lesz. Amikor alszik az ember legalább annyira elfelejti, és mindig azt kívánom, bárcsak egy rossz álom lenne, és felébrednék belőle...
Abban a nyakba akasztós cuccban mi volt? Abban nem morfium származék van? Végstádiumban fájdalom esetén szoktak ilyet alkalmazni.
Hidd el, sajnálom édesapádat, nagyon át tudom érezni, de sajnos ez amiket leírtál ,nem sok esélyt ad. Én is azt mondom, inkább használjátok ki, amennyi időtök van és mindenben támogasd, még ha néha olyat is mondd, vagy cselekszik, ami nem logikus neked. Sajnos nekünk ez az időszak viharos volt és borzasztóan lelkiismeret furdalásom van azóta is és szerintem amíg élek, az is lesz, ez egy borzalmas nagy teher az embernek, próbáld legalább ezt elkerülni.
Szia Kérdező!
Nagyon sajnálom :(Hogy van Édesapád?
Az első meg egy idióta! Tudod első, vannak olyan kemó fajták amitől nem lesz kopasz az ember. Tüdőrákra, vastagbélrákra olyan szert adnak, amitől nem hullik ki a haj, mellráknál már valószínűbb, de ott is van olyan fajta, amelyik nem hat a hajhagymákra. Inkább olvastál volna utána, nem csak a paranoiáidat hirdeted!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!