Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 10 napnyi hasmenésre csak...

10 napnyi hasmenésre csak probiotikum?

Figyelt kérdés

Lassan tizedik napja hasmenésem van, ami 4-5 napja vizes és nem akar javulni.

Az orvosom tanácsára lopediumot kezdtem el szedni, amitől csak rosszabb lett, és már éjszaka is 2-3 óránként kellett kelnem a hasmenés miatt. Gyakorlatilag kb minden kijön belőlem.

Amikor jeleztem a dokimnak, hogy rosszabbodtak a panaszaim, azt mondta, hagyjam abba a lopediumot és kezdjek el probiotikumot szedni naponta kétszer. Ezt két napja meg is teszem, de jelentős változást nem érzékeltem.

Decemberben 10 napig kellett antibiotikumot szednem, kétfélét. Mellé akkor használtam probiotikumot is, akkor nem is volt baj, csak egy héttel az abbahagyása után.

Valóban elég lesz erre a problémára szimplán csak a probiotikum?

(sok folyíadékot iszom mellette és rehidratáló sóóoldatot is, szerencsére kiszáradva nem vagyok)

tegnapelőtt 15:52
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
Próbáld "megfogni" valamivel. Sós vízben főtt krumpli, beletörve a levébe, vagy főtt rizs, persze ezek csak magában. Patikában is tudnak rá adni valamit, csak mondd el, hogy mi van.
tegnapelőtt 15:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezek mind megvoltak, 5 napja főtt krumplin, kekszeken, reszelt almán és banánon élek. A patikát is felvásároltam már, szedtem Bolus Adstringenst, nem használt, széntablettát, nem használt. Lopediumtól rosszabb lett.
tegnapelőtt 16:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ráadásul összeszedtél valami vírust. Mindenféle kórság kering most. Csináld így tovább, a probiotikumnak idő kell, ha vírus mégis, előbb-utóbb abból is kigyógyulsz. Pihenj sokat, és a kiszáradásra vigyázz továbbra is. Jobbulást kívánok!
tegnapelőtt 16:15
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Én igyekszem mindent megtenni, de már nagyon kimerítő fizikailag és lelkileg is :(

tegnapelőtt 17:41
 5/5 A kérdező kommentje:

Végül bejelentkeztem egy gasztroenterológushoz, mert egyáltalán nem javul a helyzet, sőt... Már friss piros vért is látok esténként a székletemben, úgyhogy szerintem ezzel többet kell csinálni, mint egy probiotikum.

Csütörtökön reggel megyek a gasztróshoz, lesz széklet tenyésztés is végre 11 nap után.

tegnap 12:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!