Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha az ember beteg, akkor...

Ha az ember beteg, akkor melyik az igaz? A sok pihenés, fekvés segít, vagy pedig a kimozdulás, levegőzés?

Figyelt kérdés

Mert hogy ez két teljesen ellentétes tipp, mégis mind a kettőt szoktam hallani jó tanácsnak. És valóban, volt már olyan, hogy amikor nem voltam nagyon beteg, csak kicsit, és kimentem pl. 1-2 órára sétálni a rétre, akkor utána sokkal jobban éreztem magam. Viszont ennek meg a szöges ellentétét mondják legtöbbször, hogy ha az ember beteg, akkor ágynyugalom, sok alvás, pihenés, csend a jó.

De akkor most melyik az igaz? Vagy attól függ mennyire beteg az ember/mi baja?

jan. 2. 17:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%

Betegségtől is függ.

Inkább pihenés kell.

jan. 2. 17:08
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Rengeteg mindentől függ mikor mi a jó. Nagyon sokan orvosok főleg azt mondják pihenés, lehetőleg ágynyugalom kell, de nem azt jelenti hogy 0-á24 ben feküdjél, néha fel kell kelni ha bírsz menj ki a szabadba akár levegőzni és maximum sétálj, tehát mozgás terén sem azt kell hogy menj el futni vagy kondi terembe, esetleg állj neki dolgozni, egy kis laza séta, kis átmozgatás bőségesen elegendő, nem is kell ennél több.
jan. 2. 17:15
 3/12 anonim ***** válasza:
75%

Kimenni a rétre, a szabadba az inkább lelki megnyugvást ad. Jó is néha kikapcsolódni ebből a folyamatosan nyüzsgő társadalomból. Viszont lehet amúgy is már helyre jöttél volna kérdező, ez csak így véletlen pont adott egy extrát.

Amikor igazán beteg valaki akkor jobb minél kevesebb energiát használni, folyadékot pótolni, és várni hogy rendbe jöjjön a fizikai test.

jan. 2. 17:31
 4/12 anonim ***** válasza:
73%
Sok pihenés, fekvés plussz szelloztetes
jan. 2. 17:31
 5/12 anonim ***** válasza:
79%
Sok pihenés inkább, gyakrabban szoktam szellőztetni akkor. Ha már jobban érzem magam, ki szoktam menni sétálgatni.
jan. 2. 17:47
 6/12 anonim ***** válasza:
40%
Ha a betegség közepes vagy attól komolyabb, jobb csak heverészni, hogy a szervezetnek ne kelljen még mással is foglalkoznia.
jan. 2. 19:02
 7/12 anonim ***** válasza:
70%

A mozgás stresszoldó, rugalmassá tesz és egészséges, karban tart mindent.

A pihenés feltölt, regenerál, az is oldja a stresszt.

Szerintem a kettő egészséges mértéke és egyensúlya számít.

jan. 2. 19:59
 8/12 anonim ***** válasza:
40%

Aki akaratgyenge, enervált, depressziós, annak lehet hogy a mozgás tenne jót, aki meg túlpörög, stresszes, túlhajtott, izgága, annak a pihenés.

Sokféle ember van, alkati kérdés is. Valaki 1 hetet nem bír szabadságra menni.

jan. 2. 20:02
 9/12 Senior Séf ***** válasza:
A dokik mindig a pihenést (ágynyugalmat) preferálják, pedig qurva régen megdőlt már ez a tévhit. A British Medical Journal is felrója a rendszernek, hogy 17 év (!) szükséges egy új megállapításnak, hogy bekerüljön a protokollba.
tegnapelőtt 15:59
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem semmi bajom az ágynyugalommal! :)
tegnapelőtt 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!