Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mivel csökkenthető a láz?

Mivel csökkenthető a láz?

Figyelt kérdés
3 napja lázas vagyok. 38-nál nem megy lejjebb, inkább csak följebb. Rakok a felyemre meg a csuklópánt borogatást, rubophent és algozonet is próbáltam már. Mellette szörnyű hasmenés. Próbáltam szén tablettát és lactiv plust. Nem eszek semmit csak üres pirítóst teával. Nem bírok aludni se rendesen, mert kb óránként kell kimennem.

dec. 31. 09:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
75%

Csukló boka, semmit nem ér.

Amúgy a 38 fok az teljesen oké, gyógyszerrel kibírható. Ha zavar, hűtőfürdőzz, de tök felesleges.

Komoly lázról 39,5 felett beszélünk, akkor már indokolt lehet egy kórházi kezelés, hogyha nem megy lejjebb.

dec. 31. 11:50
 12/17 anonim ***** válasza:
75%
Csukló és boka stb. kis testfelületre ható borogatás itt semmit sem ér, csak a priznic ill. hűtőfürdő. A Rubofen kellően hatásos szokott lenni. Erős hasmenés esetén Bolus adstringens a hatásos (széntabletta mellett). Üres piritós mellett a sózott főtt krumpli, reszelt sárgarépa és reszelt alma is fogyasztható.
dec. 31. 11:52
 13/17 A kérdező kommentje:
Szalmonella biztos nem. Vagy nem ettem a napokban, ha meg mégis, akkor ugyanazt amit az itthoniak. Nekik pedig nincs semmi bajuk.
dec. 31. 12:58
 14/17 A kérdező kommentje:
A szobámban egyébként klímával fűtök javarészt. Mi a jobb, ha meleg levegőt fúj, vagy, ha hideget?
dec. 31. 14:19
 15/17 anonim ***** válasza:
50%

Lázat csak akkor kell csillapítani, ha fejfájást, rossz közérzetet okoz, egyébként nem. Így küzd a szervezet a kórokozók ellen. Igyál sok folyadékot, ez fontos, főleg ha hasmenésed is van! Ha csillapítani akarod: Rubophen, vagy Kalmopyrin, vékony takaró, esetleg hűtőfürdő.

Ha pár nap alatt nem javulsz kicsit sem, akkor érdemes elmenni háziorvoshoz, mert lehet, hogy bakteriális eredetű, és antibiotikumra van szükség.

dec. 31. 15:27
 16/17 Manoka1998 válasza:
32%
A hasmenést kell szerintem kezelni. Nekünk a smecta por vált be. 3 nap hasmenés után javasolták az orvosi ügyeleten. 1 tasak után már érezni a javulást. Hozzáteszem vízben kell oldani és nagyon rossz íze van,kortyolgatni nem jó, meginni egy húzásra. Valamint jól írták előttem sok folyadékot kell inni. De ha nem javulsz menj orvoshoz. Jobbulást kívánok.
jan. 1. 09:39
 17/17 anonim ***** válasza:
Sok folyadékot igyál, mondjuk kamillateát, meg vizet, nehogy kiszáradjál! És menjél el orvoshoz.
jan. 1. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!