Elhúzódó köhögés?
Olvasom, hogy sokan betegek most tüdőgyulladással, hát én is bekaptam 3 hete. 1 hétig szárazon köhögtem, aztán nagy nehezen elkezdtem felköhögni a váladékot, de sosem volt túl sok. Már minden tünetem elmúlt, kivéve ezt.
Már nagyon ritkán köhögök, napi egyszer, de akkor még jön föl kevés zöld váladék. Ez 2 hete tart. Mérseklődik, de még nem szűnt meg.
Másnál is tartott ilyen sokáig?
(Természetesen az orvosommal beszélek holnap, de addig kíváncsi lennék mások tapasztalataira. Ambroxolt meg szedem, antibiotikum kúrán túl vagyok)
Hát, en sajnos egy hetet var6tam, mert sosem szoktam 5 napnál tovabb beteg lenni, lázas meg a mostanit leszámítva 5 eve6nem voltam, gondoltam majd ezt is kifekszem hamar.
De sajnos nem :(
11.
volt a hiba ,én azért kezdtem az elején az antibiotikum kúrát mert akkor még kevés a baktérium és könnyen legyőzni
15.
igen Én éreztem hogy csak a szárnyálkahártyán van baktérium ezért elegendő volt a cefzil de nyilván hogyha mélyebbre megy tüdőbe oda már a cefzil nem biztos hogy elég mélyre behatol oda már mélyebben hatoló képességű anyag kell
Nálunk a 13 éves fiam november közepén volt ugyanilyen tünetekkel beteg, neki 3 hét volt, mire a doki nem hallott zörgést a tüdejében (bár neki nem állapítottak meg tüdőgyulladást, a CRP gyorsteszt alapján nem volt gyulladás a szervezetében, de ugyenezek a tünetei voltak, mint nekem).
Most 23-án visszavittem a dokihoz, mert még mindig sípol, zörög a légvétele és köhéceel is, csak ő nem köhög fel semmit. Arra is azt mondta a gyerekdoki, hogy nem baj, még kicsit neki is le van tapadva a váladék, majd kiköhögi.
Szóval a dokik nem aggódják túl ezt az elhúzódó dolgot :(
17.
mondjuk annyi hogy ilyen köhögésnél például szoktam nyálkahártyavédőket bevenni meg köhögéscsillapítót is azért is gyógyúltam gyorsan , de tüdőgyulladásnál vagy pedig ilyen tüdőváladéknál meg érdemes tüdő tisztítót is beszedni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!