Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hurutos köhögés miért nem...

Hurutos köhögés miért nem múlik el?

Figyelt kérdés
26 éves vagyok, gyerekként voltam utoljára ennyire lebetegedve. Úgy kezdődött 1,5 hete, hogy kapart a torkom, majd 3 napig láz, utána jött a hurutos köhögés és az orrfolyás. Olyan rohamokban jött a köhögés, hogy időnként fulladtam tőle. (Nincs alapbetegségem.) Azóta javult, de még mindig nem érzem, hogy elmúlna. Igazán az zavaró, hogy éjszaka is arra kelek, hogy köhögés rohamok jönnek. Eleve csak az egyik oldalamon meg valamennyire a hátamon tudok aludni, mert másképp jön a fullasztó köhögés még mindig, bár, már csak ilyenkor. Láz már nem jellemző, tüdőm nem fáj. Prospan-t szedek, C vitamint és sok teát iszom, meg orrspray. Orvosnál még nem voltam, el akartam kerülni az antibiotikumot a bónusz fosással Normaflore ide vagy oda, de már az sem érdekelne, csak gyógyuljak meg végre… Legalább pihenni tudnék normálisan, de pár óránként felkelek, hogy döglődöm… Viszont így ünnepnapon azt se tudom foglalkozna-e velem orvos, esetleg ügyeleten… (Budapest)

tegnap 11:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi ez, de nagyon sokan, nagyon betegek. Nem akarlak elkeseríteni, de én konkrétan három hónapig köhögtem, és még most sem olyan mint azelőtt. Soha ilyen beteg még nem voltam. Konkrétan arra ébredtem többször, hogy hörgök(fulladok), nagyon ilyesztő volt. Nekem volt antibiotikum, még minden nem vényköteles "csodaszer", egyik sem segített. Végül vettem egy inhalátort, salvus vízzel használva, két nap után sokkal jobb lett. Jobbulást!!
tegnap 16:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem majdnem ugyanezek voltak a tüneteim, csak én szárazon köhögtem egy hétig. Nekem végül tüdőgyulladást mondott a doki, bár röntgen nem készült. De mocsok szarul voltam, éjszaka fulladtam (köhögés nélkül is). Kétféle antibiotikumot kaptam, a második kezdett használni. Plusz ambroxol és Salvus vizes inhalálás segített felköhögni a váladékot.

Most így a harmadik héten vagyok úgy, hogy már csak kicsit köhögök és akkor is alig jön fel váladék.

Szerintem menj dokihoz, én is egy hétig halasztgattam, és már bánom nagyon. 27-én elvileg már munkanap van, kellene rendelnie a dokidnak is, vagy legalábbis helyettesítésnek kell lennie.

tegnap 17:57
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Mielőbbi teljes felépülést kívánok nektek is! Venni fogok egy inhalátort, pont nézegettem az előbb, ha ma megrendelem, péntekre már elvileg megérkezik. Korábban is voltak nagyon pozitív tapasztalataim a "nem gyógyszer" készítményekkel, termékekkel. Most viszont nem jutott eszembe ez a lehetséges megoldás. Köszönöm még egyszer! Ha péntekre nem lesz jelentős javulás (amiben nem hiszek), elmegyek a háziorvoshoz is. Ugyanettől tartok, nehogy tüdőgyulladás legyen belőle.
tegnap 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!