Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Pánikbetegség/depresszió vagy...

Pánikbetegség/depresszió vagy szív eredetű problémák?

Figyelt kérdés

még augusztusban kezdődött hogy furcsán vert nagon a szívem és ne akart elmúlni. három nap után elmentem vele házi orvoshoz aki nem tudott megvizsgálni mert pánikrohamom lett, így elküldött pszihiátriára és kaptam ott 0,25-os frontint. egy hétig kb mintha javult volna utánna megint elő jött de mellé még melkasi fájdalmak is amik egyre rosszabbak lettek de nem szeretem volna orvoshoz menni mert betudtam pánikbetegségnek mert elég pánikolos vagyok és elötte is voltak nagyon ritkán pánikrohamjaim, de végül mégis elmentem a sürgőségire mer nagyon szúrt a mellkasom, ott csináltak ekg-t vettek vért és azt mondták hogy nincs semmi és felirtak egy másik nyugtatót rivotrilt, egy ideig egint jó volt de megint elő jött a rossz szívverés és a melkasi fájdslom plusz jött melé egy új tünet is a nehéz légzés. és már nem tudom mit csináljak hogy mi van velem, hogy asztmám vagy a reflux vagy csak pánikbetegség,mindig azon gondolkozom egyszer csak szívrohamom lesz és már orvoshoz se merek menni , bent van a rendsterben hogy nyugtatokat szedek hogy pszihologushoz járok félek hogy csak a pánikbetegségemre fognák és ki se akarnak majd vizsgálni..meg pár napja elkezdett bizseregni a bal karom fél órára rá a bal lábam ,nem nagyon csak épphogy de azt olvastam ez a szívroham is lehet nagyon megijedtem, meg ma is zsibbadott kicsit meg mintha a melkasi szúrások is erösödtek volna..vagy lehet szívizom gyulladás a rossz fogaim miatt..vagy tüdőembolia mert nagyon keveset mozgok..mindennek össze vissza utánna olvasok mindent bebeszélek magamnak.vagy tényleg csak a pánikbetegség? ilyen erős tüneteket provokálha? és régen nagyon sok energia italt ittam volt hogy egy nap többet is azért hiszem azt hogy szívemmel lehet valami, augusztus elött ittam nagyon sokat és akkor kezdödtek, hiába az ekg nem mutatott semmit akkor is félek, meg pár napja úgy érzem mintha égne a tüdőm.

19l

dec. 6. 19:39
 1/5 A kérdező kommentje:
bocsánat a helyesírásom miatt:( és azóta semmi koffeint nem ittam
dec. 6. 19:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Ilyen erős tüneteket produkáló szervi betegségnek valószínűleg nyoma lenne az orvosi vizsgálatokon, ha az lenne a háttérben, úgyhogy valószínű tényleg pánikbetegség. Érdemes terápiára járni és/vagy gyógyszert szedni rá, mert a kezeletlen pánikbetegség olyan, hogy ha az egyik tünetet már úgymond megszokod és tudatosítod magadban, hogy pánik okozza, akkor előjönnek tök más tünetek, amiktől megint félni kezdesz majd, hogy valami szervi betegség lehet.

Ha meg valami fizikai tüneted van, nyugodtan vizsgáltasd ki magad! A pszichiátriai diagnózisaidat nem látja más szakorvos a rendszerben a pszichiáteren kívül. Ha nem említed a pánikbetegséget, akkor nem fogják tudni. De amúgy az igaz, hogy ha megtudják, hogy pánikbeteg vagy, akkor hajlamosak mindent arra fogni.

dec. 6. 19:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem is pánikbetegség. Az ekg kimutatta volna akkor ha valami komoly dolog lett volna. Sajnos ez ilyen, én is átéltem, kétszer ültem a sürgősségin és egyszer sem találtak semmit. Nekem is kezdődött nehézlégzéssel, szapora pulzussal, mellkas fájdalommal, halálfélelemmel, mindig azt hittem itt a vége mindennek, de ahogy jött úgy el is múlt. Próbáld meg kerülni ilyen téren az internetet, én is ott hibáztam sokszor, hogy olvastam például a tüdőembóliáról másnap már "éreztem" a tüneteit, közben meg semmi bajom nem volt.

Nehezen de kijöttem belőle. Neked is sikerülni fog🤞

dec. 6. 21:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Pánikos vagyok és refluxos. A reflux simán tud szívrohamszerű tüneteket okozni, ugyanígy megjártam én is a sürgősségit nem egyszer. Amikor jön a nehézlégzés, akkor próbáld meg bevenni a nyugtatót. Kardiológiára a megnyugtatás miatt menj el, ott csinálnak ultrahangot is. A reflux meg gasztroenterológus. Én se hittem el, de LETEZIK, hogy a gyomorsav nem gyomorégést okoz, hanem nehézlegzést, mellkasi fájdalmat és heves szívdobogást.
dec. 6. 23:54
 5/5 anonim ***** válasza:

3.vagyok.

Azt kihagytam, hogy nálam is kialakult a reflux. És úgy mint az utolsónál nekem se okoz gyomorégést vagy csak nagyon ritkán. Helyette van nehézlégzés, magas pulzus.

dec. 7. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!