Nyaki eredetű fejfájás (valszeg cervicogén)?
Természetesen orvoshoz fogok vele fordulni, de addig is gondoltam kiírom ide.
Van itt olyan, akinek hasonló jellegű problémája van? Esetleg sikerült is rá gyógymódot találnia és megszűntetni? Nagyon nehezek így a mindennapok :(
Kb heti 2-3 alkalommal, amikor felébredek érzem, hogy kicsit fáj a nyakam. Ez aztán a reggel/délelőtt folyamán annyira bedurvul, hogy a nyakamról átsugárzik a fejembe is a fájdalom, és hiába veszek be gyógyszert (ibuprofent) továbbra sem szűnik meg a fájdalom, max estére.
Ami indokolhatja szerintem, hogy rossz a testtartásom, ülő munkát végzek, mozgáshiány, és rengeteget stresszelek, szorongok sajnos az utóbbi pár évben.
Neten ahogy keresgéltem a tüneteim alapján a cervicogén fejfájás tűnik a legvalószínűbbnek (de mint írtam is, orvoshoz fogok fordulni és alapos kivizsgálásra).
Orvoshoz mindenképp menj! Neurológushoz leginkább, beutalós.
Addig is kemény matrac, ergonómiai párna.
Szia!
Sajnos nekem ugyanez, neurológus elhajtott.
Kemény matrac, és rendszeres masszázs kellene. Menj olyan masszőrhöz aki érti a dolgát. Ha szorongsz, rossz lehet a testtartásod, nekem is, védekező pozicióban van egész nap a vállam, megtette a hatását.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Egy ideje memóriahabos párnán alszom, de nem sokat javított a helyzeten :/
2-es Sajnálom :( El sem küldött CT-re vagy MR-re? :O Neked mióta áll fent, és milyen gyakran van? Van esély gyógyulásra?
Matracot esetleg tudtok ajánlani?
Semmilyen képalkotót nem kért, most "karácsonyi ajandék" a családtól a magán orvos és a képalkotó, legyen az ct vagy mri..
Nagyon rossz nekem is, igazából nagyon régóta van. Most doktorálok épp, ez azt jelenti hogy már 10 éve én is a laptopomnál élek, görnyedve, ennek iszonyú következményei vannak mára. 1-2 éve kezdődött, már rendszeres, megbiflázva kis migrénaurával.
Micsoda "szakember"...megáll az ész. Én is keresek majd egy orvost, lehet akkor magánba érdemesebb lenne..
Jézusom ez a látás sztori durva. Mármint az is, hogy elment, meg a reakció is.
Kitartást Neked! Ha lesz valami fejlemény, esetleg leírhatnád majd :) Kíváncsi lennék.
Azért próbáld meg előbb az sztk-t, nem minden doki ilyen retardált, hátha kifogsz egy jót!
Én megyek magánba, a férjem azt mondta ezzel nem játszunk, inkább nem dorbézolunk karácsonykor, de kifizetjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!