Egyoldali fejfájás a tarkó környékén ami mozgásra erősödik mitől lehet?
Tudni kell rólam hogy eléggé hipochonder vagyok… Kb egy hete arra lettem figyelmes, hogy fáj a fejem jobb oldala, amikor kocsiban ülök, és döcög az út… Aztán szokás szerint elkezdtem magamat monitorozni, és megfigyeltem, hogy a bólogatás is fáj… Ez természetesen a pánikkal együtt csak napról napra rosszabbodott, jelenleg attól rettegek hogy agydaganatom van…
Ez az egész azért gyanús nekem, mert alapból ritkán fáj a fejem, így meg még sosem fájt. Miért csak az egyik oldal? És miért főleg mozgásra? Ha egyhelyben ülök, akkor mondhatni egyáltalán nem érzem…
De amikor mozgok, nagyon idegesítő… Vettem be cataflam dolo rapidot, ez néhány órára megszünteti a kellemetlen érzetet, de egy furcsa nyomás akkor is van a fejemben… Talán már csak azért is, mert figyelek rá…
Sajnos hoztam a formámat most is, és rákerestem az interneten hogy mik lehetnek az agydaganat tünetei… Azóta is pánikba esve rettegek, hogy mikor kapok epilepsziás rohamot, vagy kezdek el furcsán látni… (egyik sem következett még be)
Éjjel is felébredtem, és annyira agyaltam ezeken a dolgokon, hogy pánikrohamot kaptam, be kellett vennem egy xanaxot… (Volt itthon, korábban felírt a pszichiáterem)
Szóval most ez az agydaganat dolog nagyon beparáztatott, főleg hogy elolvastam hogy fiatal felnőtteket is érinthet, és nem feltétlenül örökletes, továbbá aki agydaganatos, az jóformán halálra van ítélve… Borzasztó így rettegésben élni… Nektek fájt már így vagy hasonlóan a fejetek?
Egy kis megnyugtatás, vélemény vagy tapasztalat most nagyon jól jönne!
Esetleg közrejátszhat az is pszichésen hogy három napja szakítottunk a párommal? (Mondjuk már előtte kezdődött ez s fej mizéria… )
18 éves lány voltam, a válaszokat előre is köszönöm!
Okos lány vagy, nagyon jól látod magadat. És tényleg eltúlzod az aggodalmaskodást, :))
A szakítás hatása, a szorongási hajlam, az időjárási front, ezek mind így együtt simán okozhatnak ilyen nem rettenetes de visszatérő tüneteket valamilyen fejfájás formájában. Nincs okod rettegni. Pihenj többet, lazíts, xanax helyett inkább valami gyógynövényes relax kapszulát vegyél be, nem kell verébre ágyúval lőni.
Tinédzsernek lenni nem könnyű, de átvészelhető. Üdv!
Nagyon köszönöm a választ! Sokat segít! Ma voltam a házi orvosomnál, aki megvizsgálta a reflexeimet, és ő nem látta szükségesnek a CT-t vagy az MRI-t…Egy kicsit megnyugodtam, de ma is volt egy pánik rohamom… A háziorvos felvette a kapcsolatot a pszichiáteremmel, hogyha az egész hétvégém ilyen szenvedés lesz, be akarnak fektetni megint a pszichire… Nem örülök neki, de ha attól jobban leszek, akkor nincs ellenemre már az sem…
Tényleg köszönöm a bíztatást, és a kedves szavakat!🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!