Mitől alakulhatott ki ez egyik napról a másikra és mi állhat a háttérben?Menjek háziorvoshoz?
32 éves nő vagyok. Kb. 3 hete kezdődött az egész, erős szívdobogást érzek folyamatosan. Van hogy sok a pulzusom is magamhoz képest ( percenként 95)
De van, hogy normál tempóban lüktet, mégis olyan erősen, hogy már kihat a mindennapi életemre, például nem tudok elaludni a szívdobogás érzése miatt. Általában nyugalmi állapotban tör rám. Ha kimozdulok itthonról, séta közben is érzem. Amit tudni kell rólam, hogy az utóbbi időben nagyon ellustultam. Home office-ban dolgozom, a napi lépésem hétköznap kimerül max 2500 lépésben. Híztam 10 kilót, bár még így sem vagyok túlsúlyos (174 cm és 72 kg jelenleg) Majdnem egész életemben dohányoztam, kivéve mikor gyermekem lett, akkor 3 évig nem. Aztán visszaszoktam pár évig és tavaly letettem újra a rendes cigit, azóta iqos-t szívtam, de azt rengeteget. 4 napja letettem azt is és már tejeskávét sem iszom, tehát se nikotin se koffein, mégis ugyanúgy dobog a szívem. Mi lehet ez? Nem vagyok stresszes, vagyis már ettől vagyok az. De nem hiszem, hogy lelki dolog lenne a háttérben. Semmi más tünetem nincs, nem szédülök, nem fáj semmim, jól vagyok, de iszonyat idegesítő ez, hogy kiakar esni a szívem a helyéről, teljesen indokolatlanul nyugalmi állapotban is és egy icipicit megerőltetve is. (Normál tempójú sétánál) Kicsit hipohonder is vagyok, nyugtassatok meg hogy nem fogok infarktust kapni 😅 Kisgyermekes anyuka vagyok és így mégjobban ráparázok dolgokra. A háziorvosom csinál EKG-t ha “csak ennyi” a tünetem? Elakarok indulni valamerre, de nem tudom hogyan. Szívultrahangra is kérjek beutalót? Volt már valakinek hasonló gondja itt? Mit lehet tenni? Köszönöm
Anyukam annak idejen tobb hetet toltott belgyogyaszaton es mindenfajta vizsgalatot elvegeztek. Neki egyertelmuen az idegei miatt volt, es aztan az arra szedett gyogyszerektol jott rendbe.
Ez tipikus stressz tunet, de termeszetesen kivizsgalas kell a biztonsag kedveert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!