Táppénz hogy működik?
Figyelt kérdés
Soha nem voltam még táppénzen. Október 28tól vagyok porckorong sérv miatt táppénzen ez az első. Hogy működik pontosan? Multhéten hétfőn leadtam a munkahelyemen a papírokat. Van még vele bármilyen teendőm? Mennyi pénzre számíthatok? (Minimál bért keresek) mikor fogom még kapni kB? Hova küldik ha nem kértek tőlem semmilyen utalási adatot?ma 17:33
1/4 anonim válasza:
Nincs más teendőd, a munkahelyed intézi. Attól függően, hogy tb kifizető hely e vagy sem, vagy ők utalnak, vagy a MÁK. Ha egyáltalán nem voltál még tappanzen, akkor először 15 napig betegszabadság jár, ezt a munkáltató fizeti, ez kb a munkabéred 70%-a. Ha ez lejar, akkor a munkabered 60%-a lesz a tappenz. Csak ennyit kapsz, tehát nem a fizetésed mellé kapod, hanem ahelyett
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod. Október 16án dolgoztam utoljára. Viszont táppénzre írt ki az orvosom október 28tól. Akkor nekem október 30tól jár a táppénz? Vagy amikor ki.irt a doki táppénzre abból vonzódik le a 15nap? Azért kérdezem mert vendeglatasba dolgozom. A főnököm nem fizet nekem. Nem kifizető hely. Így majd az oeptol várom. Az lenne még a kérdésem,hogy így mikor várható? Szerdán viszem a munkahelyemre a következő papírt. 2 hetente ad a házi orvosom róla papírt amit vinnem kell a munkahelyemre. De eddig pénzt meg nem kaptam. Illetve ha a banszamlam megszunt. Illetve az állandó bejelentett lakcimemen sem tartozkodok akkor hova kell jeleznem,hogy máshova szeretném kapni a tappenzt?
ma 18:13
3/4 A kérdező kommentje:
Illetve még azt szeretném kérdezni hogy a bruttó jövedelmem 60% vagy a nettó?
ma 18:14
4/4 A kérdező kommentje:
Betegszabadságot se fizet,a főnököm ezért érdekel hogy ha nem dolgoztam október 16tol akkor az október 30ig számíthat betegszabadsagnak? Vagy csak onnan számít ahonnan az orvos ki írt engem? Elnézést a sok kérdésért,csak ennyi ideig soha nem estem ki a munkából 33eves vagyok 17eves korom óta dolgozom,max pár hetes ki eseseim voltak eddig. És most tudom nem sok pénzt fogok kapni,de azért sokat számítana most nekem az is. Pénteken derül ki hogy egyáltalán még mennyi ideig maradok kereső képtelen.
ma 18:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!