Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Elfogadhatónak tartjátok ezt...

Elfogadhatónak tartjátok ezt az indokot a mentőstől arra, hogy miért nem vitte be a kórházba?

Figyelt kérdés

Mamának ma megfájdult a mellkasa és ez a mellkas fájdalom ilyen rohamokban sugárzott neki fel a feje irányába.

Nagyon nem jól érezte magát, így mentőt hívtam neki. Már egyébként nála többször voltak emiatt a mentők, eddig mindig be is vitték. Ma azonban megvizsgálták, azt mondták ugyanaz a problémája, mint ami a múltkor is volt (valamilyen paroszizmális pitvarfibrillációt magyaráztak) és betettek neki egy branült és adtak neki 5 mg Betalocot 5 perc alatt (percenként 1 mg-ot), majd azt mondták, hogy úgy látják javult az állapota és mivel a múltkor is ez volt, hogy elindultak vele és fél úton visszaállt a szíve a normál ritmusba, így most ők feleslegesnek tartják bevinni. Átnézték a papírokat, megnézték milyen gyógyszereket kapott újonnan és azt mondta, hogy most annak semmi értelme nincsen, hogy bevigyék aztán hazaküldjék, mert itt a probléma meglátásuk szerint azon van, hogy a kapott gyógyszereken kell egy kis finomhangolást elvégezni, és a sürgősségi nem erre való. Azt mondták, hogy azt tanácsolják, hogy keressen fel egy kardiológiai szakrendelést és ott történjen egy konzultáció erről a problémáról.

Aztán kivették a branült, összepakoltak és elmentek. Szerintetek ez egy elfogadható magyarázat?

Leginkább szakmabelieket kérdeznék, hiszen nyilván nekem mint laikus abszolút annak tűnt, csak azért mégis ott van bennem, hogy "mivan ha".

dec. 1. 21:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút
dec. 1. 21:06
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Megnyugtató ha más is megerősít ebben, hogy abszolút elfogadható.

dec. 1. 21:08
 3/10 anonim ***** válasza:
71%
🍀.
dec. 1. 21:15
 4/10 anonim ***** válasza:
Csak akkor, ha az utolsó mentőhívás óta nem ment el a beteg a háziorvosához vagy a kardiológusához. Ezek a rosszullétek indokolhatnak sürgős kivizsgálást, aminek a helye nem a sürgősségi, hanem sürgős beutalót adhat a háziorvos is. Nem vagyok szakmabeli, csak sok a beteg a családban.
dec. 1. 21:20
 5/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem igazán értem, hogy ha ez egy rendszeresen előforduló probléma, és az okát is megmondták, akkor mi a szent szarért nem vittétek el kardiológushoz már, miért az SBO-ra viteteitek rendszeresen...
dec. 1. 21:43
 6/10 A kérdező kommentje:

Nyáron volt kardiológusnál. Nyáron kell megint visszamenni. Kapott újabb gyógyszereket. Azt mondta rá a mentős, hogy ezek nagyon jó gyógyszerek, csak kell némi finomhangolás még, így ő azt javasolja kérjünk időpontot és menjünk vissza.

Csak az a baj hosszú a várakozás.

dec. 1. 22:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Sok a dolguk, kevés az ember, sok a beteg, le van strapálva az egészségügy.
dec. 2. 00:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Normális országban bevitték volna. De itthon ez teljesen elfogadható 😀 És most nem fikázni akartam az egészségügyet. Ez van ez a magyar valósàg
dec. 2. 05:53
 9/10 anonim ***** válasza:
75%
Alapvetően mellkasi fájdalommal nem szabad beteget otthon hagyni, nyilvánvalóan a mentőegység feltételezte, hogy a betegnél a kiváltó ok a paroxismalis pitvarfibrilláció. Nekem már az is furcsa, hogy egy paroxismalis eredetű pf-et tudtak a helyszínen regisztrálni, hiszen amilyen hamar jön, annyira hamar meg is szűnik. Ha valóban pitvarfibrillált az óvatos frekvencia kontroll kapcsán jó döntés volt a betaloc adása, ellenben a rohamokban jelentkező mellkasi fájdalmára tekintettel (ha valóban volt ilyen), akkor kórházba kellett volna vinni. A mellkasi fájdalom és a szívinfartkus kizárásához önmagában nem elég az EKG, ráadásul ott vannak az egyéb kórképek is, mint a tüdőembólia, aorta dissectio, pericarditis, amelyek még szintén járhatnak mellkasi fájdalommal, és ezeket a helyszínen nem lehet teljességgel kizárni. Véleményem szerint egy labor miatt, de minimum megfigyelésre be kellett volna vinni.
dec. 3. 15:44
 10/10 A kérdező kommentje:

Hát mostmár mindegy, jólvan a mama, de majd legközelebb bevitetem ha ilyen lesz.

Mert amúgy mondta a mentős, hogy természetesen ha mi úgy vagyunk nyugodtak akkor beviszik, ha annyira szeretnénk. Mondjuk nyugodtan, mert nekik ez a dolguk. Csak közben megszólalt a mama is, hogy jajj dehogy akarok én kórházba menni, ráadásul annyira meggyőzően magyarázta el, hogy miért tartják nem indokoltnak, hogy végül mi is úgy voltunk vele, hogy maradjon akkor itthon.

dec. 3. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!