Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » El lehet kapni betegségeket a...

Amber2.0 kérdése:

El lehet kapni betegségeket a hullától?

Figyelt kérdés
Apukám megtalálta egy hét után eltűnt testvérünket, egy 10 percig szorongatta magához, plusz neki is kellett levágnia (a mentős utasította). Nővérem aggódik hogy nehogy beteg legyen, és orvoshoz akarja küldeni. Utána néztem, de a neten nem találok semmi ehhez kapcsolódó lényeges információt.

dec. 1. 18:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%

Lelkileg nagyon megviselhette, másra nem gondolnék.

Vigyázzatok rá.

dec. 1. 18:26
 2/11 anonim ***** válasza:
88%

Ne aggódj, ebben az esetben nem sok esély van rá. Más lenne, ha a testvéretek valami vírus miatt halt volna meg, akkor én is azonnal orvoshoz küldeném.

Részvétem.

dec. 1. 18:32
 3/11 anonim ***** válasza:
46%

De mi történt vele, hogy meghalt?

Sajnálom!

dec. 1. 19:53
 4/11 anonim ***** válasza:
81%
Igen, van amolyan hullamérgezés nevű kór, de ez akkor esedékes ha van egy kisebb nagyobb seb az emberen, és az hozzá ér a halotthoz(aki lehetőleg már bomlásnak indult), ez leginkább boncmesterek meg sírásókra lehet veszélyes, de ott is minimális...
dec. 3. 09:40
 5/11 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem a mentős nem utasít ilyenekre. Ezt kamuztad, ugye?!
dec. 4. 00:28
 6/11 A kérdező kommentje:
#5 Miért kamuznék ilyet? A saját testvérem öngyilkos lett. A mentős ezt utasította. Elhiheted én sem akartam, ellenkeztem is, de apukám erőszakos. A mentős pedig azt gondolta hogy még friss, és lehet van életjele és meg lehet menteni. De egy hét eltűnés után és az, hogy apukám azt mondta szaga volt és könnyű a teste, 98%-ban azt jelentette hogy már nem él…
dec. 5. 20:33
 7/11 anonim ***** válasza:
44%
Én biztosan nem vágtam volna le. A mentős feladata, és ne utasítgasson. Ő kapja a fizetést.
dec. 20. 12:46
 8/11 anonim ***** válasza:

Együttérzésem nektek.

A mentős ebben az esetben hibázott. Csak a friss holttest nem fertőző. Pl. ha az elhalálozás néhány órával korábban történt. Egy-két nap után, pláne ha már szagot is lehet érezni, nem tanácsos gumikesztyű nélkül hozzányúlni. Fertőzésveszélyes. A mentős félreérthette a dolgot, azt gondolhatta, hogy friss holttest, esetleg még él az illető, csak eszméletét vesztette.

Megbetegedett végül apukád?

Ha mégis ilyet tesz valaki, egyrészt gumikesztyű nélkül ne nyúljon a halotthoz, másrészt zuhanyozzon le, mosson hajat, a ruháit fertőtlenítse, a cipőt is.

jan. 12. 21:49
 9/11 anonim ***** válasza:

8

Közben rájöttem, hogy szerintem nem úgy utasította, hogy szedje le a kötélről, hogy ő is jelen volt, hanem telefonon. Nem?

jan. 12. 21:59
 10/11 anonim ***** válasza:
Vagy a mentős fogta testet, és nem tudta levágni is, ezért kérte a hozzátartozót. Nem?
jan. 12. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!