Szívbetegség 35 évesen?
A problémám a következő:
Mellkasi fajdalom, kisugárzik neha karba, neha önállóan karfájás, nehézlégzés stb.
Tudok róla,hogy hipochonder vagyok.
Minden évben 1-2 alkalommal megyek kardiológushoz ( többnél is voltam már) ekg, sziv uh, 2 evente terheléses ekg,minden negatív.
Rendszeresen sportolok, sokat vagyok szabad levegőn, egészségesnek mondhatóan érkezem.
Mennyire kizárható,igy szívbetegség?
Kicsit unom, és a családom is, hogy ezzel megy el az életem.
Köszönöm a válaszokat
Járok pszichológushoz, van amit segitett.
Nekem annyival nehezebb a dolog, hogy van valós krónikus betegségem is, de volt trombozisom is...
Így még nehezebb tudni a baj valós e, vagy sem.
Az a helyzet, hogy az igazi szívbetegségek - maga a szív - szinte soha nem fáj. A szívnek lehet rossz a ritmusa, fibrillálhat, felgyorsul, stb... ez egyik sem sugárzó fájdalom. Ha alapos, rendszeres orvosi vizsgálat eredménye negatív, akkor biztosan nem szívbetegség.
Ami a mellkasban fájhat, az inkább a tüdő, az izmok, a bordák. Gyakori viszont többféle szorongásos eredetű mellkasi nyomás, húzódás, fájdalom.
Szorongás, elfojtás, stressz - pszichiáter segíthet, nem szívsebész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!