Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szívbetegség 35 évesen?

Szívbetegség 35 évesen?

Figyelt kérdés

A problémám a következő:

Mellkasi fajdalom, kisugárzik neha karba, neha önállóan karfájás, nehézlégzés stb.

Tudok róla,hogy hipochonder vagyok.

Minden évben 1-2 alkalommal megyek kardiológushoz ( többnél is voltam már) ekg, sziv uh, 2 evente terheléses ekg,minden negatív.

Rendszeresen sportolok, sokat vagyok szabad levegőn, egészségesnek mondhatóan érkezem.

Mennyire kizárható,igy szívbetegség?

Kicsit unom, és a családom is, hogy ezzel megy el az életem.

Köszönöm a válaszokat

dec. 1. 16:17
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Járok pszichológushoz, van amit segitett.

Nekem annyival nehezebb a dolog, hogy van valós krónikus betegségem is, de volt trombozisom is...

Így még nehezebb tudni a baj valós e, vagy sem.

dec. 3. 07:48
 12/12 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy az igazi szívbetegségek - maga a szív - szinte soha nem fáj. A szívnek lehet rossz a ritmusa, fibrillálhat, felgyorsul, stb... ez egyik sem sugárzó fájdalom. Ha alapos, rendszeres orvosi vizsgálat eredménye negatív, akkor biztosan nem szívbetegség.

Ami a mellkasban fájhat, az inkább a tüdő, az izmok, a bordák. Gyakori viszont többféle szorongásos eredetű mellkasi nyomás, húzódás, fájdalom.

Szorongás, elfojtás, stressz - pszichiáter segíthet, nem szívsebész.

dec. 3. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!